Rántottából nem lesz tojás?


A demokrácia, a szabad sajtó és kereslet/kínálat által automatikusan szabályozott szabad piacgazdaság paradigmáján belül felnőtt embernek a titkos társaságok, a sátánista szekták vagy a tudatmanipuláció (hála az erre szakosodott újságírók széleskörű aknamunkájának) egy kalap esik az űrlényekkel, a gyíklényekkel meg az időutazással. A sok marhaság szétválogatása az eltitkolt igazságtól hosszú és fáradtságos munkát igényel, amire a mai túlhajtott világban nem sok embernek marad ideje, energiája.

Kicsit romos ez az épület. De ha német lenne a tulajdonos, egész szépen fel lehetne újítani...

Úgyhogy amondó vagyok, felejtsünk el egy pillanatra mindent a szabadkőművességről, az ember-robotokról, a szubliminális üzenetekről, és az összes többi “fringe” tudományról, és koncentráljuk minden még meglévő agyi kapacitásunkat ide a jelenbe, a mára, a hírekre, amik a híradóból jönnek, az eseményekre, amik itt történnek, közvetlenül a környezetünkben.

"Én vigyem el a balhét? Hülyének néztek?"

Arra szeretném kérni az olvasót, hogy ebbe a demokratikus, szabad-versenyes világképbe, amit egykor mindannyian megtanultunk elfogadni, most próbálja meg valahogyan beilleszteni a tényt, hogy Görögország demokratikusan megválasztott kormányának demokratikusan megválasztott miniszterelnöke kiejti a száján a szavakat, hogy az országát “kisegítő” uniós mentőcsomaggal kapcsolatban népszavazást szándékozik kiírni…
És abban a pillanatban megfagy a levegő, még a tű is lecsúszik a lemezjátszóról, majd egy-két napos háttérben zajló kavarás után egyszerre csak mindenki egyszerre esik neki, és már nem csak az ellenzék követeli lemondását, hanem még a saját pártjának tagjai is szét akarják ízekre cincálni!

Mintha ez lenne a legdurvább dolog, amit egy parlamentben embernek ki lehet mondani a száján: “hogy ezzel kapcsolatban népszavazást írok ki”. Az egyetlen mondat, amiért azonnali szakmai halálbüntetés jár.

Hogyan lehetséges, hogy egy demokráciában, ahol ugye hivatalosan a nép akarata érvényesül a megválasztott “képviselőkön” keresztül, azonnali menesztés a büntetése annak, aki az Európai Unióval kapcsolatban kiejti a népszavazás szót?
Mi ez az Európai Unió? Egy olyan közösség, amit a nemzetek saját akaratukból hoztak létre, és amiben saját akaratukból vannak benne? Vagy valami más?

Felhívnám a figyelmet, hogy itt most egy szóval sem kritizáltam az Európai Uniót. A működésének részleteivel hosszasan lehetne foglalkozni, és sokan foglalkoznak is. Én itt ezt nem tettem, hanem csak az kérdeztem meg, hogy az Európai Unió léte kinek az akarata, és miért nem lehet erről széles köreben megkérdezni az embereket.

Ja persze, most jut csak eszembe, az emberek nyilván túl buták ahhoz, hogy ilyen fontos kérdésekben helyesen döntsenek saját sorsukról. Még az a szerencse, hogy vannak még tapasztalt és bölcs szakmai vezetőik, mint például Soros György, akik ilyenkor kiállnak és segítenek nekünk megérteni, hogy mi nekünk a legjobb, és hogy a dolgoknak miért KELL úgy történnie, ahogy történnek.

A pénzügyi guru a kijelentésre, mely szerint Görögország megvitatná az Euró elvetését a következő rövid, de velős szakmai érvekkel válaszolt. Azt mondta, és megpróbálom szó szerint idézni, hogy “Ez nem lehetséges. Az Euró már létrejött. És a rántottából sem lehet már újra tojást csinálni.

Azt hiszem ilyen erős érvekkel még mi sem tudunk vitába szállni. A pénzügyi guru ismét bebizonyította, hogy nem hiába tartják világszerte az egyik legnagyobb tudású pénzügyi szakembernek. Ilyen jól összeszedett és logikus szakmai érvelést már régen nem volt szerencsém hallani. Szinte bánom azt a sok évet, amit Mikro- és Makroökonómiával és ezeregyféle gazdasági tanulmányokkal töltöttem, mikor egy rántotta elkészítésével több és alaposabb tudásra tehetettem volna szert a világgazdaság működésével kapcsolatban.

Ehhez már csak az kell, hogy meghallgassuk a másik “befektető” ékes mondásait:

Forrás: a Vodafone reklámjának elemzéséről elhíresült http://pirospirula.blogspot.com

2011.11.02. A Trójai faló, avagy görögtűz krónikája

2011.10.30. Soros földbe döngöli az európai mentőcsomagot

2011.10.07. Soros György három pontos terve az euróválság megoldására

2011.09.19. Az európai adósságválság célja a politikai hatalom konszolidációja

2011.09.07. Az európai pénzügyi rendszer vége idézetekben

2011.06.26. Soros szerint Európának “B” tervre van szüksége

free counters

2 című bejegyzés “Rántottából nem lesz tojás?” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

  1. A nagyokos pénzügyi guru csak ismételgeti a rántottás hasonlatot, ami az angolszász nyelvterületen közhely a megfordíthatatlan folyamatokra.
    Senk nem gondolja, hogy tojás lesz a rántottából, de ha el lett sózva akkor ehetetlen és el kell dobni és újat csinálni. Nyilván az euró elvetése nem állítja vissza a régi “szép” időket, amikor a bankok átváltás meg kezelési költség címén nyúlták le a pénz egy részét. EZ az Európa már nem AZ az az Európa.
    Nem a rántottával vagy a sóval van a baj, hanem a szakáccsal. Ki kell rúgni a jelen pénzügyi elitet, mert vagy nem tud, vagy nem akar rendes vacsorát csinálni.

    A népszerű összeesküvési elméletekkel szemben én úgy gondolom, a jelen pénzügyi elit magabiztos bűvészinasként olyan folyamatokat indított el amelyeket már nem tud kontrollálni, és most kapkod, kormányokat vált, pénzeket nyomtat, megszorít, de nem tudja a varázsigét…

Hozzászólás:

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .