Támad az influenza


A boltokban megjelent a csoki mikulás és a szaloncukor, a hírekben pedig az influenza elleni oltások reklámja. Megérkezett az influenza szezon. Úgy tűnik a nyáron a gazdákon maradt uborkát feletették a háziállatokkal, azok menetrend szerint újra megfertőződtek, és végre lehet sertés-, baromfi-, uborka-, és a szezonális influenza ellen is oltani. Már aki szeretné. Vajon megéri? A gyártóknak biztosan…

Egy holland folyóirat szerint nem támasztható alá tudományosan, hogy van értelme influenza ellen beoltani a 65 évnél idősebbeket és a különböző kockázati csoporthoz tartozókat.

 A holland orvosok és gyógy- szerészek közös szaklapja, a Geneesmiddelenbulletin októberi számában közölt cikk szemügyre vette a vakcinák hatásáról a közelmúltban megjelent tanulmá- nyokat, és arra a következtetésre jut, hogy a kutatások módszertana nem állja meg a helyét.

“Kevés megbízható bizonyíték van az influenza elleni vakcinákról, a kétes kutatásokra és a következtetések nagymértékű manipulációjára azonban annál inkább van bizonyíték” – írja a szerző.

Az influenza elleni oltás egészséges felnőttek esetében alig csökkenti a tüneteket, és nem mutatható ki, hogy fékezné a szövődményeket, mint például a tüdőgyulladást vagy csökkentené a vírus terjedését.

A rendelkezésre álló kutatás nem nyilatkozik a 65 évesnél idősebbek esetében sem arról, hogy hatásos lenne az influenza megelőzésében, sem arról, hogy csökkentené a kórházi kezelések gyakoriságát, a szövődmények előfordulását vagy az elhalálozások számát.

Arra sincs meggyőző bizonyíték – írja a szerző -, hogy az egészségügyben dolgozók beoltása mérsékelné a páciensek, gondozottak megbetegedésének esélyét.

Kíváncsian várjuk a rémisztő híreket, melyekben elhallgatják a szezonális influenzában meghaltak számát, de élőben közvetítenek a feltételezhetően sertés- (baromfi-, uborka-) influenzában szenvedő betegről, és ha a beteg, ne adj isten, el is távozna közülünk, még az adást is megszakítanák.
A két éve kitört hisztéria emlékére nézze meg mindenki az egyetlen embert, aki szembe mert szállni az egész EU-val H1N1 ügyben:

Természetesen senkit sem szeretnénk lebeszélni az oltásról, hiszen nem hiányozna, hogy az oltóanyagok gyártói is munkanélkülivé váljanak.
Mindenki figyelje szorgalmasan a tv-t, ott megmondják, mit kell tenni 😉

A végére pedig egy megnyugtató videó:


A Codex Alimentarius direktívái hamarosan azt eredményezhetik, hogy elveszítjük a szabad vitaminfogyasztás lehetőségét.

Még jó, hogy ettől a sok “méregtől” meg szeretnének bennünket védeni…

2011.10.26. Értelmetlen az influenza elleni oltás?

2011.10.19. Az orvos, aki rájött, hogy akár gyógyíthat is

2011.10.12. A sertésinfluenza elleni védőoldás megbetegedést okozhat?

2011.06.13. Dollármilliárdok gyerekek oltására: Gates egymilliárdot ad

______________________________________________________________________

A szavak teremtő ereje           Az orvos, aki rájött,                Hölgyek vigyázat:
  .                                            hogy akár gyógyíthat is          veszélyes kozmetikumok
                           
free counters

4 című bejegyzés “Támad az influenza” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

Hozzászólás:

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .