A szavak teremtő ereje


Szavaink gondolatainkon alapulnak, gondolataink pedig általában negatívak. Ezek sok esetben berögzült szokások, de tudatosan képesek vagyunk változtatni ezen. “Ha alábecsüljük magunkat, az élet sem fog sokat jelenteni számunkra. Ellenben, ha szeretjük és becsüljük magunkat, az élet csodálatos, örömteli ajándékká válhat.” Hinnünk kell magunkban és képességeinkben, és ezt szavaink átformálásával tehetjük meg, mert ez befolyásolja gondolatainkat. Ha mindig csak azt mondogatjuk, nem vagyok képes rá, akkor nem is leszek rá képes, és soha nem fog sikerülni.

Azonban, ha elhisszük magunkról és szavakkal megerősítjük, hogy igenis meg tudjuk csinálni, akkor belső erőnk segítségével képesek leszünk bármit elérni. Túl nagy a cél? Sebaj, nagyobb a kihívás: “Célozd meg a holdat és legrosszabb esetben is a csillagok közt landolsz.” Szavainkat tudatosan alakíthatjuk. Próbáljuk teljesen elhagyni vagy minimálisra csökkenteni negatív mondatainkat, gondolatainkat. Ha már ébredés után arra gondolunk, már megint dolgozni kell menni és semmi kedvünk, akkor ez az egész napunkra rányomhatja bélyegét. Viszont, ha úgy ébredünk ma ismét valami izgalmas történhet életünkben, akkor az úgy is lesz. Pár sorban összefoglaljuk mik azok amiket nem ártana újrafogalmazzatok magatokban. – Csúnya vagyok, kövér vagyok, senkinek nem tetszem. Ezeket cseréljük inkább a következőkre: úgy vagyok szép, ahogy vagyok, ami nem tetszik azon, pedig változtatni tudok és fogok. – Engem nem szeret senki! – Ezzel a kijelentéssel valójában magunkra gondolunk.

Nem mások nem szeretnek, csupán mi nem szeretjük magunkat, de túlságosan vakok vagyunk ahhoz, hogy ezt észre vegyük. Rengeteg ember van, aki szeret minket és fontosnak tart, vegyük ezt észre! – Butának érzem magam , nekem semmi nem sikerül, semmit nem csinálok jól! – Ezeket a negatív jelzőket minél előbb töröljük ki életünkből és gondolatainkból! Helyettük gondolkozzunk pozitívan! Ha észre vesszük, hogy olyan szavakat használunk, amik gátolnak, mintsem segítenének, kezdjük mellőzni őket. Ilyen például: – a kell szó: semmit sem kell tennünk, mindent szabad akaratunkból teszünk, és mindent valamiért teszünk, valami olyanért, ami nekünk jó.

2011.10.19. Az orvos, aki rájött, hogy akár gyógyíthat is

2011.10.19. A média hatalma az új világban

2011.10.08. A remény fénysugara

2011.10.04. Alapjövedelem – Egy lehetséges út a változáshoz?

free counters

5 című bejegyzés “A szavak teremtő ereje” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

 1. A magyar nyelv ( mai formája van a legozelebb ) volt a teremtés nyelve !
  Ez a természet leképzó nyelve – de, nemtévesztendó ossze a labanc grammatikával meghintett munyelvel, amit a magyaból az írástudók faragtak !
  Az osnyelv olyan mint a népdal – nemkell hozzá semmilyen kotta !
  A Magyar nyelv a mag maghyarázza a világot !
  Tobbet erról a fadarabolo név alatti youtube videótárban !

 2. Nem ismerek olyat, akinek sikerült volna a negatív gondolatait pozitívakra cserélni.
  Odáig lehet eljutni, hogy “úgy teszünk, mintha”, de ez ideig-óráig elegendő csak, ugyanis a negatív gondolkodásnak van forrása, gyökere és az megmarad amíg élünk.
  Nem könnyű felkutatni, miért is jönnek a negatív gondolatok. Befelé figyeléssel, csendes szemlélődéssel azonban előbb-utóbb felbukkannak a valódi okok és akkor már rendelkezni fogunk azzal a felismeréssel, miért és hogyan alakult ki a negatívizmusunk széles tárháza. Innen már csak egy pici lépés választ el bennünket attól, hogy ne működtessük a negatív programjainkat.
  Az általam ismert egyetlen járható út a mantra meditáció, vagy a gondolat nélküliség. Ugyanis megtapasztaltam, hogy az elménk, aki okolható az összes negatív világképünkét (az önképet is beleértve) nem alkalmas arra, hogy saját magát megváltoztassa. Le kell csendesíteni, ki kell kapcsolni, hogy beinduljanak a pozitív változások, különben semmi sem fog változni, talán csak más nézőpontból és más színekben fogjuk látni ugyanazokat a dolgokat.

Hozzászólás:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.