A világ urait bemutatják az Európai Parlamentnek


“1954-ben találkoztak első alkalommal egymással a világ legnagyobb hatalommal és befolyással rendelkező emberei – a holland királyi ház és a Rockefeller család védnöksége alatt – egy hollandiai kisvárosban, Ooster-beckben, a Bilderberg nevű luxushotelben. Egy teljes héten át tanácskoztak a világ jövőjéről. Amikor az üléssorozat véget ért, megegyeztek, hogy ezentúl minden évben tartanak egy találkozót, hogy véleményt cseréljenek, illetve megvitassák a nemzetközi ügyeket.. A csoport a Bilderberg Klub nevet vette fel. Ettől fogva évente összegyűlnek valahol egy luxushotelben, hogy az emberiség jövőjéről döntsenek. A klub tagjai közé választotta többek között Bill Clintotn, Paul Wolfowitzot, Henry Kissingert, David Rockefellert, Zbigniew Brzezinskit, Tony Blairt és más vezető politikusokat és újságírókat a világ minden részéről.

Ennek ellenére a több mint ötven éve zajló találkozókon a sajtó soha nem lehetett jelen, a jelenlévők döntéséről egyetlen közleményt sem adtak ki, ahogy a Bilderberg-találkozók jegyzőkönyvei sem kerültek soha nyilvánosságra. A Bilderberg Klub vezetői azzal indokolták ezt a titkolózást, hogy a résztvevők így szabadon kifejthetik a véleményüket, nem kell tartaniuk attól, hogy szavaik nagy nyilvánosságot kapnak. Ha nem így járnának el, állítják a bilderbergiek, akkor a résztvevők a sajtónyilvánosságot szem előtt tartva kénytelenek lennének megválogatni a szavaikat. Kétségtelen, hogy ez a diszkréció lehetővé teszi a klubtagoknak a szabadabb hangvételű tárgyalásokat, ám válasz nélkül hagyja az alapvető kérdést: miről beszélnek a világ legbefolyásosabb emberei ezeken a találkozókon?

Mindegyik modern demokratikus rendszer védi a magánélethez való jogot, és garantálja bizonyos adatok védelmét, de a közösségnek nem áll-e jogában megtudni, hogy miről tárgyalnak politikai vezetőik, amikor saját országuk legvagyonosabb üzletembereivel találkoznak? Mi garantálja a polgárok számára, hogy a Bilderberg Klub nem hatalmi játszmák és titkos lobbi tevékenységek színtere, ha eltitkolják a közvélemény elől, miről beszélnek képviselőik a klub titkos gyűlésein? Miért zajlik a davosi Világgazdasági Fórum és a G8-ak valamennyi találkozója több ezer újságíró jelenlétében, hogy másnap minden újság a címlapon hozza az ott történt események híreit, miközben a Bilderberg Klub találkozói titkosak – holott ez utóbbin minden évben részt vesz a Nemzetközi Valutaalap, a Világbank és az USA Központi Jegybankjának (FED) elnöke, a világ száz leghatalmasabb vállalatának (többek között a Daimler Chrysler, a Coca-Cola, a British Petroleum, a Chase Manhattan Bank, az American Express, a Goldman Sachs és a Microsoft) elnöke, az Egyesült Államok alelnöke, a CIA és az FBI igazgatója, a NATO vezetői, amerikai szenátorok és a kongresszus tagjai, európai államok miniszterelnökei, az ellenzék vezetői, valamint a világ vezető újságainak főszerkesztői? Igazán meglepő, hogy a média vezető csatornái közül egyik sem tartja említésre méltónak olyan gazdasági szereplők találkozóját, akiknek a közös vagyona messze meghaladja az Egyesült Államok polgárainak összesített vagyonát, miközben egyébként bármelyik tag utazása már önmagában is vezető hírként szerepel a televíziók híradóiban.”- írja The Story of the Bilderberg Group című könyvének bevezetőjében Daniel Estulin (a könyv Daniel Estulin: Összeesküvés – Tényfeltáró kötet a világot irányító titkos társaságról címmel jelent meg nálunk 2007-ben).

Majd két évtizedes kutatómunkájának eredményeiről tartott sajtótájékoztatót az Európai Parlamentben, ahol kissé meglepődhettek a hallottakon…


Itt pedig megnézhetjük a (talán egyetlen) média visszhangját az eseménynek:


Egy újabb megtévesztés, vagy csak a gőzt vezetik le elkerülendő a robbanást?

Ha tetszett a bejegyzés, kövess minket a Facebook-on!

2012.06.17. Figyelmeztették Görögországot, hogy ne fordítson hátat az eurónak

2012.06.16. Választások Görögországban: az igazság pillanata az Euró-övezetnek

2012.06.14. Az amerikai álom nem egyéb, mint mítosz

2012.06.06. Jutalomfalat az NWO szolgálójának

2012.05.31. A „Szép új világ” építése

2012.05.14. Új Világrend – Álom vagy valóság?

2012.04.30. A torontói jegyzőkönyvek

free counters

2 című bejegyzés “A világ urait bemutatják az Európai Parlamentnek” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

Hozzászólás:

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .