Az Euró bukásának forgatókönyve?


Hogy Európa fizetésképtelenné válik, az sose volt kétséges. A kérdés mindössze az, hogy mikor és hogyan fog ez bekövetkezni. A mainstream financiális médiumok, és a hivatalos kormány kommünikék a görög adósság körül forgolódnak, de valójában a helyzet az, hogy a rákfene nem korlátozódik egyetlen országra. Olaszország, Portugália, Írország, és sokan mások ugyanabban a csónakban eveznek.

Olyan gazdasági nagyhatalmak propagandájának ellenére, mint az USA, Németország, Franciaország, világosan kell látni, hogy az európai adósság válságra nem létezik életképes megoldás. Éppen ezért a helyzet pontosan olyan, mint ami az 1929-es nagy gazdasági Világválsághoz vezetett. Ez, közel 80 évvel később, újból kezd körvonalazódni. A nemzeti adósságok visszafizetésének lehetősége vált kérdésessé, és ha megfontoljuk az adósságok méretét, akkor minden józanul gondolkodó ember előtt világossá kell válni, hogy egyszerűen nincs megnyugtató megoldás.

Az e-körüli játék Görögországban már három éve folyik, és valószínűleg már csak hetekbe telik, és elérkezünk, ahhoz a rettegett pillanathoz, amikor a fizetésképtelenség hivatalossá válik. Belső használatra készült banki emlékeztetőről szóló exkluzív jelentés szerint sokkal kevesebb időnk van, mint amennyit sejtünk, mivel megfelelő financiális körök elkezdtek felkészülni a márciusi összeomlásra.

Fix dátumot és részletes akció tervet tartalmazó írásos dokumentum birtokába került két Wall Street-i Bank valuta osztályvezetője, még január második hetében, a tervezett görög fizetésképtelenséggel kapcsolatban. Megfelelő utánajárás felderítette, hogy bankár körökben a dokumentumról tudnak, ami pontos dátumot is tartalmaz. A terv konkrétan március 23-át jelöli ki, mint a fizetésképtelenség dátumát, amit aznap jelentenek be közvetlenül záróra után. Ez lesz az Eurónak, mint helyi fizető-eszköznek az utolsó hivatalos perce. Ezeket az adatokat a Slogger’s Roost-tól nyerték, ahonnan átkerült a meglehetősen ellentmondásos Bob Diamond vezetése alatt álló Barclays Capital (Barcap)-hoz.

A hivatkozott dokumentum szerint Görögországot az összes hitel-minősítő, egyöntetűen fizetéskép-telenné fogja deklarálni március 23 (péntek) üzleti záróra után. A rákövetkező hétvégén valamennyi görögországi bankszámlát lezár- ják, hogy megakadályozzák a tőkekiáramlást. A dokumentumban fel van sorakoztatva néhány kivételezett bankszámla. A bankokat utasítani fogják, hogy függesszék fel Euró átváltásukat a március 25-i nyitás után. Valamennyi görög piac legalább egy napig nem fog kinyitni.

Az eredeti cikk szerzője azt állítja, hogy a kiszivárogtatott dokumentum szerzőjét nem tudta beazonosítani, de idézi az egyik informátorát: „Melegen ajánlom a görög barátaimnak és ügyfeleimnek, hogy tegyenek mindent pénzzé, rendezzenek kiárusítást, vegyék ki pénzüket a bankból és váltsák át kemény valutára.”

Ben Bernanke a FED elnöke az év elején tartott kongresszusi meghallgatáson figyelmeztetett arra, hogy egy rendezetlen fizetésképtelenség hatalmas méretű globális financiális volatílitást okozna, aminek igen jelentős hatása lenne nem csak a financiális helyzetre, de a hazai gazdaságra is. Ez azt jelenti, hogy Mr. Bernanke és tárgyaló partnerei (jegybank elnökök) tökéletesen tisztában vannak azzal, hogy milyen válságos az európai helyzet, és mindent megtesznek, hogy elkerüljenek egy rendezetlen csődhelyzetet, aminek egyik eszköze a fentiekben említett terv.

A jelentés kitér arra, hogy a kebelbeliek pontosan tudják, hogy mi készül bekövetkezni, és megteszik azokat az üzleti lépéseket, amelyek a hivatalos görög csődbejelentést követően komoly vesztességeket jelentenének, és így a csőd okozta vesztességeket teljes mértékben a lakosság nyakába fogják varrni.

Az előrejelzés szerint Európa lecsúszik, amit a krízis második fázisa fog követni. Minden valószínűség szerint hatalmas tőkeáramlás fog megindulni Amerika felé, ami azonnal hátrányosan fog kihatni a dollárban denominált részvényekre, erőforrásokra és nemesfémekre. Ezt hamarosan követni fogja a dollárba vetett bizalom elszállása.

Természetesen a fentiekben írtak nincsenek más forrásból megerősítve, és ha a terv valóban létezik, akkor sincs rá biztosíték, hogy nem változik meg az utolsó pillanatban. A múltban már volt néhány hamis riasztás, és erről is kiderülhet ugyanez, ennek ellenére, ha füst ömlik a házból, okosabb megnézni, hogy nincs-e tűz, mint abban bízni, hogy csak a kályha fűstől.

Forrás: www.antalffy-tibor.hu

2012.02.27. Ezért akarja az EU Magyarországot eljárások alá vonni

2012.02.26. Korlátozott szuverenitás – 160 német adóbehajtó megy Görögországba

2012.02.14. Március idusa – A modern civilizáció vége?

2012.02.12. Mikor kattan a bilincs az EU/IMF tisztviselők kezén?

2012.02.03. USA kontra EU: a birodalom visszavág

free counters

2 című bejegyzés “Az Euró bukásának forgatókönyve?” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

  1. aztán majd lesz egy dátum május 11-ével utána majd juli 3-ával….a nyári pihenő után meg majd szeptember 1 és így tovább….

    ez már a 3-ik vagy 4-ik “tuti” dátum az Eu (euro) végének…

    sajnos a márc 23-án sem fog semmi történni….pedig jó lenne ha bedőlne ez az egész, mert ebben a formában ez meg sem közelíti azt amit mi Európának hittünk!

Hozzászólás:

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .