A majmok bolygója


Figyelmeztetésként előre bocsátanám, hogy aki az evolúció elmélet híve, ne olvasson tovább, hanem inkább látogassa meg a rokonait az állatkertben, és ne felejtsen el vinni nekik egy kis banánt. Ami ezután következik számukra annyira felfoghatatlan, hogy egyértelműen bizonyítja, tényleg a majmok a legközelebbi rokonaik…

Kerüli a nyilvánosságot kvízmester, amikor szembe kellene néznie a másképp gondolkodókkal, ezért született az alábbi nyílt levél, amelyben az Értem Egyesület próbálja felvenni a kapcsolatot az univerzális tudás etalonjával:

Mindeddig háromszor lehettünk tanúi, ahogy Ön racionális érvek nélkül nekitámad az intelligens tervezettség nemzetközi tudományos irányzatának. Először egy napilapban, majd az interneten, legutóbb pedig aktuálisan megjelent könyvében.

A “mester” egyéb elfoglaltságai miatt nem ér rá

Nemrégiben másodjára is fel- kértük, hogy legyen a partnerünk, és kulturált módon váltsunk eszmét az élővilág eredetének izgalmas témájáról és az ezzel kapcsolatos társadalmi kérdések- ről (például a téma közoktatásban való feldolgozásának módjáról). Arra kértük, beszéljük meg nyilvánosan a szerteágazó téma azon kérdéseit, amelyben kompe-tensnek érzi magát, mivel korábban a nem mindenre kiterjedő szakértelmére hivatkozva utasította el a párbeszédre való felkérést.

Sajnálattal fogadtuk újabb válaszát, melyben nem jelölt meg olyan résztémát, amelyben jártasnak érzi magát, és továbbra sem vállalkozik az Ön által többszörösen támadott álláspont képviselőivel való nyílt, nyilvános dialógusra.

Ismételten tájékoztatjuk, hogy az intelligens tervezettség irányzatát több száz doktori fokozattal rendelkező tudós, és sok ezer, főként reáltudományokban jártas értelmiségi támogatja. Tudományos alapú meggyőződésük, hogy a sejtbiológia, a kozmológia és a biokémia mára felhalmozott tudásanyaga erősen valószínűsíti egy magasabb rendű értelem létét a természet hátterében. Angolul és más nyelveken is sokasodnak az intelligens tervezettség szellemiségében fogant, illetve azt mérlegelő könyvek, tankönyvek és filmek.

Természetesen tiszteletben tartjuk, ha Ön kihívónak tartja ezt az érvrendszert a saját világnézetére nézve. Ugyanakkor azt gondoljuk, nem szabadna visszaélnie saját közismertségével, és ex katedra, mindenféle tudományos megalapozottságot nélkülöző kijelentéseket tennie a témában. Ha pedig rendszeresen ezt teszi, akkor tiszteletre méltóbbnak tartanánk, ha vállalná a felelősséget kijelentéseiért, és vállalkozna rá, hogy a közéleti térben megvitassa a témát a másik álláspont képviselőivel, nem bújna ilyenkor újra és újra “fedezék mögé”.

Az élővilág eredetének kérdése nyilvánvalóan vitatott téma mind a tudományos közéleten belül, mind pedig a mindennapi emberek között. Az intelligens tervezettség irányzata nem zárkózik el az elől, hogy érveit bárki mérlegre tegye a józanész mérlegén. Az előítéletes, manipulatív vélemények ismételt hangoztatása viszont ez esetben sem visz közelebb senkit a tisztázáshoz.

Mindeddig úgy ismertük Önt, mint kimagaslóan művelt, magas szellemi képességek és etikai érzék birtokában lévő médiaszemélyiséget. Szeretnénk továbbra is így gondolni Önre. Ha bármikor meggondolja magát, és talál olyan területet a témakörben, amelyről szívesen disputálna, szívesen állunk rendelkezésére.

Forrás: www.ertem.hu

Mi nem tudjuk a választ arra a kérdésre, hogy melyik elmélet az igaz (mint viccoldal, ahogy egyik kedves olvasónk nevezett bennünket, nem is tudhatjuk). Azt majd a hozzászólásokból megtudjuk 😉

facebook_banner

Kapcsolódó híreink:

2011.12.10. Miért halnak meg a gazdagok?

2011.11.29. Csak egy hologram  a világ?

2011.11.17. Magyarország jövője a konyhában dől el

2011.11.05. Permakultúra: a gazdálkodás jövője?

2011.10.27. Támad az influenza

2011.10.06. Vajon tényleg újra kell írni a történelmet?

free counters

Egy gondolat a(z) “A majmok bolygója” című bejegyzésnél

  1. A probléma ezzel a vitával annyi, hogy a “teremtés” és az evolúció nem zárja ki egymást, sőt, egymás nélkül értelmetlenek, és nem is létezhetnének. Úgyhogy a cikk elején erősen visszatetsző a fellengzős fogalmazás, ugyanis hiába hisz valaki a teremtésben, a majmok továbbra is rokonai maradnak biológiai/evolúciós értelemben.
    A “teremtő” nem a mai világot teremtette, hanem a “csíráját”, evolúcióval együtt. Ha hisszük, hogy terve van velünk, attól függetlenül el kell fogadni, hogy az evolúció is a terv szerves része (hajtómotorja).

Hozzászólás:

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .