A villanykörte összeesküvés


A villanykörte a Livermore-i tűzoltóállomáson 1901 óta folyamatosan ég. Miért kell akkor neked két évente körtét cserélned a lámpádban?
Kérdésed abszolút jogos. És ebből a filmből erre is, és még sok mindenre választ kaphatsz. Kiváló belépő az összeesküvések világába. Igen, szándékosan nem tettem mellé az “elmélet” szót, mert a filmben minden, ami elhangzik, elég jól dokumentált.

A film a feltöltése óta már több, mint 200.000 látogatást kapott, és rendszeresen hallom, ahogy az utcán is beszélnek róla. Olyannyira nagy “port kavart”, hogy Bajnai Gordon-t személyesen küldték le a Corvinus egyetemre, hogy próbálja már meg valahogy hiteltelenné tenni a dolgot.
Annyira futotta, hogy megpróbálta meggyőzni a jövő nemzedék értelmiségét, hogy manapság bármilyen őrült csinálhat dokumentumfilmet, és ez is csak egy merész fantáziájú norvég csapat agyszüleménye.
Az öltönyösök kérem azt üzenik minden mai fiatal értelmiséginek, hogy véletlenül se próbáld meg használni az agyad, hogy azzal eldöntsd szerinted mi igaz, és mi nem, hanem azt majd mindig megmondják fentről, valakik, akiknek drága lila nyakkendőjük van és fekete Audival járnak.

De miért fontos nekik, hogy nehogy megértsd mindazt, amiről ebben a röpke egy órás filmben szó esik? Miért olyan veszélyes számukra, ha netán megérted, hogyan gyártanak szándékosan olyan termékeket, amik minél gyorsabban elhasználódnak…
Nos, megmondom, hogy miért!
Azért, mert abban a pillanatban, hogy kitisztul előtted, hogy a legnagyobb cégek teljes együttműködésben dolgoznak, és abba fektetnek időt, pénzt és energiát, hogy a villanykörte minél előbb kiégjen, a harisnya minél előbb elszakadjon, és a mobiltelefonod aksija egy év múlva mehessen a veszélyes hulladék telepre, abban a pillanatban nem veszel be többet semmilyen kamu zöld propagandát, WWF-et, “Föld óráját”, meg minden egyéb hülyeséget, amivel megpróbálnak úgy tenni, mintha a te túlzott fogyasztásod és szemetelésed tenné tönkre a bolygót és használná el az erőforrásait.

Jelenlegi gazdaságunkban ugyanis egyetlen szereplőnek éri meg az állandó fogyasztás, és az ezzel együtt járó állandó szemetelés, méghozzá annak a nagyon szűk elit rétegnek, amelyik az állandó ismételt fogyasztásra építette fel hatalmát, és azzal tudja csak a mókuskerékben tartani a lakosságot, ha a fizetését el kell költse sárga csekkekre és minden elhasználódott és elavult cucc pótlására.
Mert ugye ha a mosógép nem 3, hanem 100 évig működne (aminek technikai akadálya nincsen), akkor azzal te is jól járnál, mert csak egyszer kéne megvenned, és a környezet is jól járna, mert nem kellene kidobni egyet minden harmadik évben. Csakis a Bilderbergek nem járnának jól, mert valószínűleg nem mennél be többet “dolgozni”, valahova, ahol fentről megmondhatják neked, hogy napközben mivel töltsd el az időt.

Tudom, hogy ez így elég leegyszerűsítettnek hangzik, de azt kell mondanom, hogy a világ tényleg ennyire egyszerű. Csak azért nem látjuk az egyszerűségét, mert mesterségesen száz réteg komplikációt húznak rá, és így nem vesszük észre, hogy alatta milyen egyszerűek a dolgok.

És egy rövid bemutató, hogyan is befolyásolnak döntéseidben:

Forrás: www.pirospirula.blogspot.com

Ez a tanulságos dokumentumfilm megpróbálja felkutatni, miért romlik el minden tárgy (amit oly nagy örömmel vásárolunk meg) rögtön a garancia lejárta után, már szerepelt egy korábbi bejegyzésünkben is a Boldogság Automaták c. dokumentumfilm társaságában.

Ha tetszett a bejegyzés, kövess minket a Facebook-on!

2012.04.05. A vízművek ügyében gyűjthetik először az egymillió aláírást

2012.03.28. A klímaalap diplomáciai mentességet akar

2012.03.22. Nem lesz világvége – Elmarad az özönvíz?

2012.03.08. A népesség jelentős csökkentése szükséges

free counters

Hozzászólás:

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .