Egy újabb háború küszöbén


Az USA és az EU is lemondásra szólította fel a szír elnököt. Az augusztus 19-i elnöki közlemény szerint Washington nem kényszeríti ki az átmenetet, annak megvalósítása a szíriai nép dolga, „de támogatni fogjuk a végkimenetet azzal, hogy nyomást gyakorolunk Aszadra, hogy álljon el az átalakulás útjából”. A szankcióról szóló rendeletben az elnök így fogalmazott: „a szíriai nép érdekében, eljött az idő, hogy Aszad elnök félreálljon.”Amíg az amerikai vezetés korábban azt sürgette a szíriai elnöktől, hogy álljon a demokratikus reformok élére, vagy álljon el az útjukból, a mostani állásfoglalás az első lehetőséggel már nem foglalkozik.

Cél: a Globalizált világ. Egy világ, egy nép, egy birodalom, egy führer?

Azóta a NATO csapatok egy Szíria elleni támadásra gyakorlatoznak Törökországban, török irányítás alatt, tudta meg a World Net Daily a szíriai diplomáciai testület egyik rangidős tisztjétől.


A hivatalos médiából nem ezeket az információkat halljuk

A nagyhatalmaknak egy új szövetségese is akadt az elmúlt hónapok katonai akcióban, ezúttal egy eszme formájában. A Líbia elleni támadást sokan a „védelmezés felelőssége” névre keresztelt katonai elv próbájának tekintették.

Obama elnök a nemzethez intézett beszédében a védelmezés felelőssége elvét nevezte meg a Líbia elleni légitámadások legfőbb indítékául.

A most már a NATO támogatását is élvező elv lényege, hogy a szuverenitás nem kiváltság, hanem egy felelősség, amit vissza lehet vonni, ha egy országot „háborús bűnökkel, népirtással, emberiség ellenes bűncselekményekkel vagy etnikai tisztogatással” vádolnak.

A földfelszín mélységeibe is behatolni képes bombák nélkül nem sok esély lenne Irán föld alatti nukleáris létesítményeinek elpusztítására

És itt az események nem biztos, hogy megállnak…

Hogy valami vidám is legyen, hallgassuk meg George Carlin véleményét is:

2011.10.15. Bunkerromboló bombák Izraelnek: egy lépéssel közelebb a háború

2011.10.14. Már senki nem veszi komolyan az amerikai vádakat

2011.10.13. Obama összeesküvéssel vádolta meg Iránt

2011.10.10. A NATO új háborúra készül

free counters

4 című bejegyzés “Egy újabb háború küszöbén” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

  1. Iránnak régesrég van atomfegyvere vagy legalábbis majdnem-atomfegyvere. Az biztos, hogy kisérletezget (talán a török földrengés is emiatt volt, valami föld alatti robbantás pl), de hogy magáról már évtized óta kijelentette, hogy van neki. Ezek együtt szerintem elegendő okok az aggodalomra. Aztán hogy Kína, az oroszok vagy éppen Szaud-Arábia ad nekik megfelelő hordozó rendszert igazából mindegy, ha ellövik erre felénk vagy Izarael felé… Nemde?
    A szemünket inkább Törökország felé vessük! Ők az iszlám Ázsia kapui és ahogy rajtuk múlt, hogy a 2. vh-ban nem terjedt át az arab világra – legfeljebb részben – a világégés, úgy most is szinte minden rajtuk múlhat, sem nem Izraelen, sem nem Iránon, akiknek ugyan gyaníthatóan van atomfegyverük, de sokkal nagyobb a füstjük, mint a lángjuk… Bár most valóban Szíria a kényes pont, azonban a törököket sem szerencsés szekálni, még ha a mostohagyerek kurdok is látják kárát egyelőre, hiszen a szerintem nem természeti eredetű földrengés arrafelé volt.
    Iránnak nagyobb a füstje mint a lángja, csakúgy mint Afganisztánnak. Ezek az országok bár nagy a pofájuk, örülnek ha fenn tudják tartani saját ellátási rendszereiket, hogy ne robbanjon ki nagyobb humanitárius katasztrófa náluk… és ott állnak még csendes szürke eminenciásként a szaudiak és India is… egy nagyobb közel-keleti nemzetközi konfliktusnál igencsak lesz szavuk és van atomjuk, pénzük, olajuk, erőműveik, egyszóval hátterük hosszabb háborúhoz… legalábbis én így gondolom laikusként…

  2. Milyen új háború? Mindig is háború volt és van. A háború folytatódik… ennyi…. mindaddig háborúban áll a bolygónk, amíg nem lesz vége az önkényelitizmusnak…

    1. Ebben igazad van, azonban új fejezet (vagy bekezdés, ahogy jobban tetszik) kezdődhet. Remélem, ha széles körben elterjed a hír, az emberek nem fogják elfogadhatónak tekinteni egy “korlátozott” atomháború elindítását. Mert kétség ne legyen senkiben, hogy ebből az is lehet.
      Ha Kínának ennyire belemásznak az érdekszférájába, akkor kölcsön ad Iránnak egy atombombát/rakétát, hogy méltó választ adjon nukleáris létesítményeinek lerombolására (ha eddig még nem tette meg, de keringenek olyan pletykák, hogy már van Iránnak atomfegyvere).
      A líbiai veszteségeit még leírja, de az iráni veszteségeit már nem fogja annyiba hagyni…

Hozzászólás:

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .