Élet a halál küszöbén


Éveken át dolgoztam a hospice szolgálatnál, pácienseim azok voltak, akik hazamentek a kórházból meghalni. Igazán különleges időszakot osztottunk meg egymással: velük voltam az életük utolsó három-tizenkét hetében. Az emberek nagyot tudnak fejlődni, amikor szembenéznek a saját halálukkal.

Megtanultam, hogy sose becsüljem alá senki fejlődési lehetőségeit. Néhány változás rendkívüli volt. Mindegyikük sokféle érzelmet tapasztalt meg, ahogy ez várható is: elutasítást, félelmet, haragot, megbánást, még több elutasítást és végül elfogadást. Minden egyes páciens végül megtalálta a békéjét, mielőtt továbbindult volna, mindegyikük.

Amikor arról kérdeztem őket, hogy van-e valami, amit megbántak, vagy van-e olyasmi, amit másként csináltak volna, hasonló témák merültek fel mindegyiküknél. Íme, az öt legtöbbször előforduló tévedés ezek közül:

1. Bárcsak lett volna bátorságom úgy élni az életem, hogy hű legyek önmagamhoz, nem úgy, ahogy mások elvárták tőlem!
Ez volt a legtöbbször előforduló vágy az összes közül. Amikor az emberek rájönnek, hogy az életüknek mindjárt vége és visszanéznek, könnyű meglátni, hogy mennyi álmuk maradt, amit nem váltottak valóra. A legtöbben az álmaik felét sem vették figyelembe és úgy kellett meghalniuk, hogy tudták: ez a saját döntéseik vagy épp döntésképtelenségük következménye.

Fontos, hogy igyekezz legalább pár álmodat megvalósítani életed során. Attól a pillanattól kezdve, hogy az egészséged tönkremegy, már késő. Az egészség szabadságot ad, amit kevesen értékelnek egész addig, amíg már nincs meg nekik.

2. Bárcsak ne dolgoztam volna olyan sokat!
Ezt mindegy egyes férfi páciensem mondta, akit ápoltam. Hiányzott nekik az, hogy lássák a gyerekeiket felnőni, fájlalták, hogy nem töltöttek elég időt a kedvesükkel. Néhány nő szintén bánta ezeket a dolgokat, de a nők főleg az idősebb generációból valók voltak, így a legtöbb női páciens nem volt családfenntartó.

Azzal, hogy leegyszerűsíted az életed és tudatos döntéseket hozol, elképzelhető, hogy nem kell akkora bevétel, mint amit gondolnál. És azzal, hogy több teret engedsz önmagadnak az életedben, boldogabbá válsz és nyitottabbá azokra az új lehetőségekre, amelyek jobban illenek az új életmódodhoz.

3. Bárcsak lett volna bátorságom, hogy kifejezzem az érzelmeimet!

Sokan elnyomták az érzelmeiket azért, hogy elkerüljék a konfrontációt másokkal. Ennek eredményeképpen megelégedtek egy középszerű élettel és sosem váltak azokká, akikké válhattak volna. Sokan betegségeket teremtettek maguknak állandóvá vált keserűségükkel és neheztelésükkel, bosszankodásukkal.

Mások reakcióit nem tudjuk kontrollálni. Bár az emberek természetesen reagálni fognak arra, ha megváltozol és őszintén kezdesz kommunikálni, a végén mindez egy egészen új, egészségesebb szintre emeli a kapcsolataidat másokkal. Vagy ez történik, vagy az egészségtelen kapcsolódások eltűnnek az életedből. Akárhonnan nézzük, jól jársz, ha felvállalod önmagad.

4. Bárcsak kapcsolatban maradtam volna a barátaimmal!
Gyakran nem ismerték fel a régi barátokkal való kapcsolattartás fontosságát és hasznát, amíg közel nem kerültek a halálukhoz és nem tudtuk mindig megtalálni a régi barátaikat. Sokan annyira elmerültek a saját életükben, hogy aranyat érő barátságokat hagytak elsikkadni az évek folyamán. Sokan bánták, hogy nem szántak elég időt és figyelmet a barátaikra. Mindenki hiányolta a barátait haldoklása során.

Gyakran előfordul elfoglalt életünk során, hogy elhanyagoljuk a barátságainkat. De amikor szembetalálod magad a közelgő halállal, az anyagias dolgok már nem számítanak. Az emberek el akarják ugyan rendezni a pénzügyeiket, ha lehetséges, de nem a pénz vagy a státusz a fontos számukra ilyenkor. Rendet akarnak tenni, hogy ezzel segítsék azokat, akiket szeretnek. Általában sajnos ilyenkor már túl betegek vagy fáradtak ahhoz, hogy ez sikerüljön nekik.
A végén minden a szeretetről és az emberi kapcsolatokról szól. Mindössze ez marad az utolsó hetekben fontos, a szeretet és az emberi kapcsolatok.

5. Bárcsak engedtem volna magam boldogabbnak lenni!
Ez egy meglepően gyakori vágy. Sokan csak a halálos ágyukon jönnek rá, hogy a boldogság választás kérdése. Régi viselkedési mintákba és szokásokba ragadtak bele. Az ismerős dolgok kényelmes komfortja elárasztotta az érzelmeiket és az egész életüket. A változástól való félelem arra késztette őket, hogy szerepet játsszanak mások és önmaguk előtt is. Miközben legbelül arra vágytak, hogy végre egy jót kacagjanak és bohóckodjanak és vidámság legyen az életükben. A halálos ágyadon fekve egyáltalán nem gondolsz arra, hogy mások mit gondolhatnak rólad. Milyen csodálatos dolog újra képesnek lenni mosolyogni!

Az élet egy választás. Ez a TE életed. Válassz tudatosan, válassz bölcsen, válassz őszintén. Válaszd a boldogságot!

Forrás: www.harmonet.hu


2012.02.01. Egészséges nacionalizmus

2012.01.27. A tanulás öröm, érték, felelősség

2012.01.10. Tudatosan élem az életem…

2012.01.06. A pénz természete: ezért nő a szegénység

2012.01.01. Az egyetlen igazság

2011.12.14. Börtönben élünk?

2011.12.09. Kiszabadulhatunk-e a rabszolgaságból?

free counters

9 című bejegyzés “Élet a halál küszöbén” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

  1. hetedik:
    6. Ne vendégeskedj hívatlanul
    7. Ne tanúskodj bajt előidézően /csak igaz tanúskodás/
    8. Ne vedd el házad népe földi javait

    9. Ne sanyargasd a népedet kényedre-kedvedre

    na majd innen folytatom szeretettel: spari 2011 08 09-én 04:40 órakor

    küldöm nektek: 2012. február 4-én 08:27 órakor
    id. Kiss László

  2. hatodik:
    augusztus 8.-án 08: 35 órakor – SAJNOS NEM – rosszabb lett – a LÁTHATATLANUL IRÁNYÍTOTT TERROR KÍSÉRTETTE, JÁRJA KÖRBE A VILÁGOT – ITT – OTT FELÜTVE FEJÉT GYILKOL – mini háborúk… ez már éles EURÓPÁBAN IS… Lásd London utcáit például, vagy NATO ? bombázások repülőről államokat…

    Vajon mit akar – HARAKIRIT saját magán?

    Szeretettel: Id. Kiss László
    Ui: Gábornak a magyar 7 és 9 parancs emlékeztetőül:

    Tehát a 7 szabad és a 9 tilalom:

    Először a mit szabad:

    1. Tartásod-véleményed legyen
    2. Szeresd és kíméld az élőlényeket
    3. Oltalmazd az oltalmad alá futókat
    4. Legyenek ünnepnapjaid
    5. Ne vidd sírba a tudományodat
    6. Gondod legyen Házad népére
    7. Törekedj a békére
    Mit nem szabad:
    1. Ne gyilkolj
    2. Ne gyújtogass
    3. Ne erőszakoskodj
    4. Ne hazudj
    5. Ne szeretkezz

  3. ötödik:
    Ha magyar lennél akkor a 7 pontot és a 9 tiltó pontot tartanád be – de még a 10 -se tartod be amit prófétád MÓZES közöld veled… VIZET PRÉDIKÁLSZ, ÉS BORT ISZOL pl. Német Sándor taxis….

    EZEK A KONKRÉTUMOK ÉS EZEK ÜTKÖZNEK AZOKBA A JÁTÉKSZABÁLYOKBA, AMIT FENT FELSOROLTÁL – HOGY VÁDOLSZ AZOK ALAPJÁN –

    NE AZOK ALAPJÁN – tényeket írj – valóságot megtörtént eseteket, hogy xy ezt követe el – és annak az lett a hatása –

    mint például a szektáitok tanításai szerte a világban – a gyilkosság és az arra való uszítás – sugallat… lásd Norvégia…

    és nem csak miniben hanem ma már a maxira is dolgoztok rá, ti sátánok…

    innen folytatom:…
    szeretettel: spari
    2011. 08 09.-én

    ui: emlékeztetőül a 7+9:

    Spartakusz
    Hirosima – Nagaszaki – Drezda … meg stb. helyek borzalmak:
    VÁLTOZOTT VALAMI? MOST amikor befejezem emlékezésem a borzalomról 2011.

  4. negyedik:
    László Kiss
    vissza akarod állítani fedezet gyanánt – gondolva, hogy már elfelejtették, hogy “aranynak látszó” tárgyal bármikor csalhatsz… úgy mint ma a vizionál-is elektromos vagy papír pénzeddel…

    13. Magad mellé állítottad először az aranyaddal – ma már megfélemlítéssel párosulva a téged kiszolgálókat …

    14. Elindítottál egy folyamatot ma 2011-ben, nem gondolván arra, hogy az igazi és nem hamis zsidónak is van magához való esze, a szegény megvezetettekre gondolok… nem gondoltál –
    hogy sok – rosszul mondom millió egyéni kezdeményező, van, aki az eddigi pontokkal tisztában van és tesz ellene – magyarul A FOLYAMAT SZÁMODRA KEZELHETETLENNÉ VÁLT, AZAZ NEM TUDOD MÁR BEFOLYÁSOLNI, HOGY ÉRDEKEIDET SZOLGÁLJA…

    15. De még mindig vannak – olyan tudatlanok, mint fent írtam bevezetőmben, akik téged szolgálnak… Fényeznek – Azok a rosszak, akik rámutatnak a VALÓSÁGRA AZAZ A KONKRÉTUMOKRA KENDŐZETLENÜL…HIRDETIK – ÍRJÁK – BEMUTATJÁK A VALÓSÁGOT! TESZERINTED…

    16. A BÖLCS KOR azt jelenti, hogy az a bölcs kor, úgy terjed a felismerése, mint a futó tűz,
    nem lehet megállítani – a valóság leírása ezért fáj neked, mert a hatalmad a pénzhatalomnak tartó pilléreit leomlassza…

    és oldalakban lehetne folytatni, kezdve a bölcső kortól ahol már elkezded, egész a halálig amit tevékenységeddel a leg is leg kisebb időre szabályoztad…

    Ilyen konkrétumokat valóságot kérek leírni azok által akik támadják cikizik és nevetségessé kívánják tenni azokat akik már nem félnek, mert már tudnak, és bátran MER – ÉSZEN leírják
    a MODERN INKVIZÍCIÓT – amit folytattok a ma emberei ellen…

  5. harmadik:
    9. Az időjárást HARRP technikáddal befolyásolhatod…
    10. Mára olyan ügyesen megcsináltad, hogy a rabszolgát nem kell a piacon vásárolni, ha nem az a helyedbe megy és felkínálja magát neked… így levetted azt a gondot a válladról, hogy szállást adj neki és élelmezd – ápold legyen az a rabszolga gondja…
    11. Ki dolgoztad hosszú évezredeken át, hogy a kicsi a nagy fölött, hogyan uralkodjon – ügyesen megoldottad – egyszerűen belebújtál a bőrébe…

    12.Ki találtad, hogy az arany meg a többi fém és kő drágább mint a víz és a búza…

    ami szomorú ma 2011. augusztus 9-én 02.28 órakor mikor írom e sorokat újból
    2011. augusztus 9., 8:14 · Tetszik ·

  6. második:
    Alázattal és szerénységgel és halkan kérdezem én tőled, hogy mersz többes számban, például az én nevemben nyíltan nyilatkozni – MERT ÉN IS ÍROGATOK IDE – nem e pontosan te vagy az aki a fenti paragrafusokat mondjuk ki a játékszabályaitokat mit kitaláltatok, saját-magatoknak – pontosan nektek róható fel.
    EZÉRT MEGCÁFOLHATATLANUL ÉN VÁDOLLAK valósan bennetek TÉNYEKKEL AZAZ A VALÓSÁGGAL, AMINEK ELŐIDÉZŐJE TE VAGY!
    …egy kis ízelítő, hogy mit műveltél a magyarral:
    Valóságok nem magyarul, hogy értsd: KONKRÉTUMOK. amit bizonyítani tudok!
    1. Már éh bérérét sem dolgoztatsz – így elűződ az őslakosságot fészkéből – azaz hazájából…
    2. Mérgezed – tudatosan. 120-140 év helyett 70 évig, engeded élni őket…
    3. Mérgezésed kísérő jellemzője a tüneti kezelés – amit mára már azt is úgy ütemezted, hogy pénz hiányában ne tudja gyógyítani magát…
    4. Az oktatást valóban oktatásként végzed – azaz butítod a népet, ki oktatod, hogy mit nem szabad megtudnia – mert ha tanítanál – akkor az azt jelentené, hogy tudást át adnál… inkább jelszavakkal érzelmekre hatol -sz…
    5. Elhallgatod és titkolod a birtokodba jutott vagy ellopott tudást, pl. orvostudomány – rákgyógyítás… meg stb.
    6. Módszered a sok közül a médiában úgy hozod le, hogy fele igaz fele hazugság – úgy értelmezze, aki látja hallja, olvassa, ahogy te akarod… vagy egyszerűen elhallgatod, mint ha meg sem történt volna – és valóban ügyes, amiről nem tud az nem is létezik számára…
    7. Az urbanizációval – magyarul faluból a kis közösségeket, családokat szétverve óriás városokat, felhőkarcolókat csináltál – így kezdted azzal a céllal, hogy függővé tett tőled a rabszolgáidat. A csapok birtokosaként…
    8. A természet rendjébe hamis zöld jelszavakkal beavatkoztál – kifejletként olyan magokat csináltál, hogy Földünket annak következményeként egy sárga sárgolyóvá változtathatod…

  7. Ez jutott eszembe és vele megajándékozlak komló média:

    részletekben:

    első:

    · László Kiss
    Vádoljuk:2
    A Kurucinfo nevű (önmagát korlátlanul magyarnak nevező) szélsőséges weboldal készítőit a kialakult szélsőséges gyűlölethullám, a fröcsögő, nyílt antiszemitizmustól áthatott Internetes hangnem kialakulásával és az ennek következményeként megvalósult bűncselekmények elkövetésére való felbújtással, így különösen…

    …Alkotmányos rend elleni szervezkedés (Btk. 139/A. §), Lázadás előkészület (Btk. 140. §), Rombolás előkészület, valamint erre való felbujtás (Btk. 142. §) Hazaárulás (Btk.144. §), Háborús uszítás (Btk. 146. §) Emberölésre való felhívás (Btk. 166. §), Testi sértésre való felbujtás (Btk. 170. §), Személyes adattal visszaélés (Btk. 177/A. §), Rágalmazás (Btk. 179. §), Becsületsértés (Btk. 180. §), Sajtórendészeti vétség (Btk. 213. §), Hivatalos személy elleni erőszakra történő felbujtás (Btk. 229. §), Hamis vád (Btk. 233. §), Hatósági eljárás akadályozására való felbujtás (Btk. 242/A §), Bűnszervezetben részvétel (Btk. 263/C. §), Törvény vagy hatósági rendelkezés elleni izgatás (Btk. 268. §), Közösség elleni izgatás (Btk. 269. §) Adócsalás felbujtás (Btk. 310. §) Rablás felbujtás (Btk. 321. §) Rongálásra felbujtás (Btk. 324. §) bűncselekmények elkövetésével.
    Mivel ezen bűnözői csoportok fenti tevékenységüket a legaljasabb, legsportszerűtlenebb, emberiességet figyelembe nem vevő módon végzik, valamint, mivel a fenti web-oldalak rendszeresen és súlyosan megsértik egyes személyek személyiségi jogait, így ezentúl mi is folyamatosan közzé tesszük a hazánk békéjét fenyegető, mások halálát nyíltan kívánó, szélsőséges, személyiségi jogokat lábbal tipró, uszító személyek adatait, lakcímét fényképeit. Tesszük ezt addig, amíg ők nem hagynak fel a más politikai nézeteket valló magyar állampolgárok jogainak tiprásával, személyes adataik nyilvánosságra hozatalával. Tesszük ezt addig, amíg mocskolódó honlapjaikról nem kerülnek le a gyalázkodó, személyiséget sértő cikkek és személyes adatok.
    A jelenleg kialakult gyűlölethullám elsőszámú felelősei:” stb.stb.stb.

Hozzászólás:

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .