Orwelli világ: drónok akcióban


Új szintre érkezett az Amerikában kibontakozó technológiai diktatúra – egy észak-dakotai farmer volt az első amerikai állampolgár, akit a hatóságok már drónok használatával figyeltek meg és tartóztattak le.

swat_droneA gazda bűne mindössze annyi volt, hogy hat tehén átvándorolt az ő birtokára, majd nem volt hajlandó intézkedni, hogy azok visszakerüljenek a szomszéd birtokra.
swat1Tipikus szomszédok közötti vita, ami hazánkban is gyakori. A szomszédban működő vállalkozó bejelentését követően hamar kiérkeztek a rendőrök, akikre a cowboy rá is lőtt. Majd nemsokára egy SWAT alakulat érkezett a farmra, hogy az immár gyanúsítottat és az “ellenállókat” letartóztassa. A SWAT csoport azonban nem volt elég, a Homeland Security által bérbe adott Predator drónt vették igénybe, ezzel a gazda három fiának tartózkodási helyét is meghatározták a több mint 3600 hektáros birtokon és értesítették a rendőröket, mikor biztonságos a letartóztatás.

Végül a teljes családot őrizetbe vették. Nem a hat elvándorolt tehén miatt, hanem mert a birtokra ok nélkül behatoló rendőrökre rálőttek.

swat2Ez egy példa arra, milyen értelmetlen zaklatásokra kell számolnia a jövőben az amerikai állampolgároknak. A drónok használata mostanra civil területen, amerikai állampolgárok ellen is engedélyezett. Nem is akármilyen módon. Gyakorlatilag bárki ellen bevethetnek katonai gépeket anélkül is, hogy bármilyen bűncselekmény elkövetése rá lenne bizonyítva. Már annyit sem kell hazudniuk, hogy terrorista, – mert a birka néppel ezt is meg lehet etetni.

Forrás: www.hidfo.net / forbes.com

facebook_banner

Kapcsolódó híreink:

2014.01.08. Robotok vezetik sikerre az amerikai hadsereget

2014.01.07. Automatizálja a drónok ütközésvédelmét egy magyar cég

2013.12.24. Drónokkal támad a NAV a csempészek ellen

2013.12.13. Szétlőtte az esküvői menetet az amerikai drón

2013.12.05. Drónvadász drónt épített a hírhedt hacker

2013.09.06. Betiltanák a drón-vadászatot Coloradóban

free counters

4 című bejegyzés “Orwelli világ: drónok akcióban” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

  1. Szerintem egy újabb démon, amitől félhetünk. Nem mindegy, hogy egy hatékony térfigyelő kamera kapja el a tettest, aki rálő a rendőrségre, vagy egy távirányítós kamera??

    Visszaélési lehetőségek? Mindig is voltak, mindig is lesznek sajnos. Az úttest nem hibás azért, mert tank jár rajta. Az orvosi szike nem hibás, mert valaki torkot-vág vele. A “drón” nem hibás azért, mert valamikor valaki visszaél a mozgékonyságával és széles látószögével. Ez egy ilyen világ sajnos. Ha a visszaélési lehetőségeket nullára akarnánk csökkenteni, vissza kéne menjünk a kőkorszakba.

Hozzászólások lezárva.