Háború a nemzet ellen – Az elrabolt nemzeti vagyon


Jelenczki István dokumentumfilmje azt a történelmi folyamatot mutatja be, ahogyan a belső és külső hatalmi erők felszámolták a nemzeti vagyont, átjátszották és játsszák át mindazt az örökölt és megtermelt tulajdont, amit őseink évszázadokon át létrehoztak.

A filmben közreműködtek: Ángyán József, Bencsik János, Bencze Izabella, Bogár László, Éger István, Hunyor Erna, Kovács Zoltán, Mándoki Andor, Molnár Oszkár, Molnár V. József, Papp Lajos, Tóth Zoltán József, Varga Csaba, Varga István, Zlinszky János.

Az interjúkat és a montázsokat készítette, a filmet rendezte: Jelenczki István.

“Egy televíziós beszélgetős műsorban elemezték a film részleteit, és szakértő közgazdászok (Bogár László és társai) elmondták, hogy Magyarország tudatos tönkretétele zajlott az elmúlt húsz esztendőben. Mindent átjátszottak a hatalom aktuális birtokosai a nemzetközi tőkének, illetve egy jelentős részét fillérekért magukévá tették. Egy nagyjából helytálló felmérés szerint harmincezer milliárd forint értékű nemzeti vagyon tűnt el, és az ország a felvett hiteleket huszonhétszeresen fizette vissza. Az ország és a lakosság eladósodása mára elérte a kritikus szintet. ” írja a filmről a barikad.hu.

A Baranya Tv heti műsorán látható lesz a sokak által ismert film 3. része, jövő héten pedig a 4. (a film első és második része már az elmúlt hetekben került levetítésre, így akik nem követték figyelemmel az adás előzeteseit az sajnos lemaradt, de akiben a dokumentumfilm második fele kíváncsiságot ébreszt, biztos megtalálja a módját, hogy megnézze az első felét is).  Az adások időpontja a Baranya Tv honlapján megtekinthető, a film vetítése az adás kezdete után kb. egy órával lesz.
Sajnos az élő adás már hónapok óta nem megy, ugyanis az elmúlt közel két évtized videó anyagának digitalizálása és vágása történik azon a számítógépen, ami erre lett beállítva. A helyi tv-k adása a következő héten kerül fel TV archívumunkba.

A vélemények megoszlanak tartalmáról, azonban aki teheti nézze végig, és utána itt meg lehet vitatni a benne látottakat.
Akinek felkelti az érdeklődését a film, a készítőit támogathatja a film megvásárlásával:
Pl. Magyar Menedék Könyvesház

2011.10.06. Háború a nemzet ellen – Riport Bencsik Jánossal

free counters

Egy gondolat a(z) “Háború a nemzet ellen – Az elrabolt nemzeti vagyon” című bejegyzésnél

Hozzászólás:

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .