Orosz csapatok a Krím-félszigeten


Az elmúlt két napban egyre több hír jelent meg az alternatív médiában arról, hogy Oroszország különleges alakulatokat küldött Ukrajnába. Mára az orosz haditengerészet flot.com oldala is megerősítette, hogy már a hétvégén csapatokat indítottak Szevasztopolba.

orosz_flottaAzt is megerősítették, hogy a fekete-tengeri orosz flottához tartozó Nyikolaj Flicsenkov nevű partra szállító dokkhajóval tengerészgyalogosokat küldtek a térségbe az oroszországi Temryukból. A Flicsenkov tíz BTR-80-as páncélozott szállító harci járművet és 200 katonát szállított a haditengerészet weboldala szerint és további négy hajó csatlakozik még hozzájuk a különleges alakulat katonáival a fedélzetén. A 45. ejtőernyős különítmény katonáit pedig a fekete-tengeri Anapába szállították. A német Nemzetközi és Biztonságügyi Intézet információi szerint Szevasztopolban amúgy is 26.000 orosz katona állomásozik. Russian-Ships-Carrying-Soldiers-Said-To-Be-En-Route-To-Sevastopol

Az Ukrán Interfax hírügynökség pedig arról számolt be, hogy a jaltai autópálya szevasztopoli szakaszára tankcsapdákat helyeztek el. Egy helyi újság azzal magyarázza a lépést, hogy a környéken elszaporodott autólopásokat akarják így megakadályozni. [?]

orosz_putyin2A múlt heti kijevi felfordulás közben Oroszország szép csendben a helyszínre küldte Vlagyiszlav Surkovot, Putyin egyik vezető tanácsadóját, hogy találkozzon Anatolij Mogilevvel a Krím-félsziget vezetőjével, Vlagyimir Konsztantinovval és Volodimir Jacuba-val, Szevasztopol polgármesterével (aki azóta lemondott).

Február 20-án egy magát megnevezni nem kívánó orosz kormánytisztviselő azt nyilatkozta a Financial Times-nak, hogy Oroszország, ha kell, a háborútól sem riad vissza a Krím-félszigetért. „Ukrajna esetleges széthullása háborút robbanthat ki,” mondta. „Először a Krím-félszigetet fogják elveszíteni, mert mi odamegyünk és megvédjük, ahogy tettük ezt Grúzia esetében is.”

Forrás: www.idokjelei.hu / flot.com

facebook_banner

Kapcsolódó híreink:

2014.02.23. Dél- és Kelet-Ukrajnában tüntetnek a “Jevromajdan” hívei és ellenzői

2014.02.23. Hague: Oroszország ne akadályozza Ukrajna megsegítését

2014.02.22. Az orosz államfő azonnali lépéseket sürgetett Obamától

2014.02.20. Orvlövészek lövik az ukrán rendőröket

2014.02.19. Ukrajna: A biztonsági szolgálat “terroristaellenes” műveletet indít

2014.01.31. Ukrajnából jöhet az „európai tavasz”?

free counters