Az aktív, a passzív és a halott ügynök


Az amerikai kormány a médiában is közvetített hajszát folytat Edward Snowden ellen, akinek valódi kilétéről nem sokat tudni – annál is inkább, mivel a CIA egy alkalmazottjáról van szó.

nsa_botrany7Ez az állítólagosan nemrég kirúgott CIA alkalmazott pedig gondolt egyet, és önfejűen felfedte az Egyesült Államok világméretű összeesküvését, amiben a kormány amerikai és külföldi állampolgárok tízmillióit tartja ellenőrzés alatt, megfigyelvén a magántelefonon folytatott beszélgetéseket és az internetes kommunikáció minden formáját.

cia1Az alternatív média pedig nem bír magával, és újabb összeesküvés-elméletek láttak napvilágot, többek között arról, hogy feltehetőleg a CIA tette el láb alól a szintén zsidó Steve Jobs-ot, amiért az Apple csak második sorban volt hajlandó átadni a felhasználók adatait a hatóságoknak.

Az elméletek kavalkádjában pedig mindenki megfeledkezik arról, hogy a titkosszolgálatoknál, – főleg az amerikainál – aligha van kirúgott alkalmazott. Aktív, tevékeny alkalmazottak vannak, illetve passzívak, ezen kívül csak a halott alkalmazotti státusz marad, de az nem össznépi hisztéria, hanem médiacsend mellett. Inkább azon kellene gondolkozni, hogy Snowden jelenleg melyik kategóriába tartozna, ha a felettesei tudta nélkül szivárogtat ki ilyen horderejű információkat. Ha a CIA nem akarja nyilvánosságra hozni, hogy a kormány megfigyeli a saját állampolgárait, valószínűleg szép csendben eltették volna láb alól, és aligha adna ki nyilatkozatokat arról, hogy épp melyik országtól kér menedékjogot.

SnowdenMarad a következtetés, hogy Snowden továbbra is a CIA alkalmazottja, aki csak eljátssza az igazság harcosának, a kormány ellenségének szerepét. Miért is tenne ilyet?

Kíváncsiak a társadalmi visszhangra. Az utóbbi években az amerikai hatóságok valamennyi lépése azt támasztja alá, hogy az Egyesült Államokban nem a mostani, soha el nem ismert, de nagyon is működő diktatúra épül, hanem nyílt, törvények által támogatott, egyszerű és annál hatékonyabb diktatúra, ami az állampolgárok teljes ellenőrzésére és a magánszféra megszüntetésére épül.

orwell_prismEz a bizonyos CIA alkalmazott Snowden pedig bizonyítékot hozott nyilvánosságra, arra vonatkozóan, hogy az amerikai kormány durván beavatkozik az ember magánszférájába, és hogy a társadalmat ellenőrzés alatt tartják. Most pedig figyelik a visszhangot. Ha az eset semmiféle társadalmi visszhangot nem vált ki, mert senkit nem érdekel, hogy megfigyelik, lehallgatják a magánbeszélgetéseit és a kormány pusztán gazdasági javakat is termelő kísérleti egérnek tekinti, az annyit jelent, hogy komolyabb társadalmi ellenállás nélkül félre lehet tenni az alkotmányt, bekamerázni az állampolgárok lakásait és valóban úgy lehet kezelni az embereket, mintha kísérleti egerek lennének, mert semmilyen ellenállást nem tanúsítanak.

Mi történik, ha az eset komoly társadalmi visszhangot vált ki?

boston_marathon_explosionEz esetben újabb, a CIA által szervezett terrortámadásokra van szükség, és fokozott médiapropa-gandára, miszerint a terrorista támadások csak akkor akadá-lyozhatók meg, ha az állampolgárok önként feladják a szabadság vágyát és a magánszféra nagy részét. Ez van az ügy hátterében, – és mivel a birkák szolgalelkűen bégetnek – mert most éppen nem hallgatni, hanem bégetni kell – ezért feltehetőleg a második forgatókönyv fog megvalósulni. De a végső következmény egy és ugyanaz. Egyetlen, hanyatlóban lévő birodalom sem engedheti meg magának, hogy ne félemlítse meg a saját állampolgárait.

Forrás: www.hidfo.net

Yuri Bezmenov előadása, Los Angeles, 1983
Felforgatás, propaganda módszerek, a pszichológia hadviselés technikái.
30 éves interjú, de mintha csak a mai eseményekről beszélne…

facebook_banner

Kapcsolódó híreink:

2013.06.13. Európában a németekre volt leginkább kíváncsi az NSA

2013.06.13. Snowden: Hongkong és Kína a PRISM célpontjai között

2013.06.11. Kötelező lesz-e a chipbeültetés?

free counters

2 című bejegyzés “Az aktív, a passzív és a halott ügynök” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

Hozzászólás:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.