Ciprus kirablása az EU és az IMF által


Egész hétvégén figyeltem a ciprusi helyzetről érkező cikkeket, amik csaknem annyira dühítőek, mint maga a helyzet. Az emberek a szakadék szélén táncolnak, miközben az európai propagandagépezet ontja magából a szokásos szemetet.
Mielőtt nekilátunk, néhány dolgot érdemes tisztázni. A ciprusi betéteket korábban nem adóztatták meg. Jelenleg sincs ilyen adó, mivel a ciprusi parlament nem fogadott el ilyet. Erre csak a mai nap folyamán kerülhet sor, tehát bármi történik is, azt visszamenőleg kell érvényesíteni.

ciprus_gas1(Időkjelei: A ciprusiak már szombaton sem férhettek hozzá betéteikhez. Semmilyen lekötött betét fölött nem rendelkezhettek, csupán az ATM-ekből lehetett pénzt kivenni, amíg állítólag össze nem omlott az hálózat.)

A következő fontos pont: az intézkedést nem Ciprus hozta. Nicosia népe jelen sem volt az EU csúcson és még véletlenül sem kérte, hogy országának bankszámláit tizedeljék meg, hogy ezzel segítsenek kifizetni adósságukat. Egyes európai országok, Németország, Franciaország, Hollandia és még néhányan követelték, hogy ez történjen, mondta Ciprus elnöke. Tehát világosan fogalmazva az Európai Unió elkobozta a ciprusiak magántulajdonát előzetes tárgyalás, erre vonatkozó hatályos törvény vagy parlamenti hozzájárulás nélkül.

cyprus_2512209bEgy bankszámla nem ugyanaz, mint egy kötvény, részvény vagy bármilyen befektetés. Ezt sokan nem fogják fel. Egy bankszámla nem egyéb, mint egy magánember vagy cég, nem pedig a kormány személyes tulajdona, legalábbis az európaiak eddig ezt feltételezték.

Cyprus-MapA betétekre létezik biztosítás Európában. Ez országonként eltérő, de létezik. Általában százezer euró értékig biztosítja az állampolgárok betéteit. Most láthattuk mennyit ér ez a garancia a ciprusiak és így minden európai számára. Semmit. Ha az EU önkényesen feloldhatja ezt a garanciát Cipruson, akkor bármelyik országban megtehetik kényük kedvük szerint.

A ciprusi kormány betétekre vonatkozó garanciája a következőképpen néz ki:
„A betétekre vonatkozó biztosítás (DPS) valamennyi, a Ciprusi Központi Bank által engedélyezett bank számára kötelező, beleértve ezen bankok külföldön működő fiókjait is. A biztosítás nem vonatkozik más EU tagállamokban alapított bankok ciprusi fiókjaira, hiszen azokat az ő saját országukban érvényes biztosítás védi.

A DPS akkor kerül aktiválásra, amikor döntés születik arról, hogy egy tagbank nem képes kifizetni a nála elhelyezett betéteket, illetve amennyiben egy bírósági határozat a bank felszámolásáról dönt.

A kompenzáció maximum mértéke betétenként 100.000 euró bankonként.”

20130317_cyprusTehát szombatig minden betétest biztosítás védett százezer euró mértékéig minden bankban. Szombaton azonban ezt az állami ígéretet megszegték és kiderült, hogy mi is volt valójában: egy hazugság. Ennél azonban még sokkal rosszabb és ijesztőbb, hogy ez Európai Unió, az Európai Központi Bank és az IMF nemcsak megengedte a betéti biztosítás megszegését, hanem egyenesen követelte. Egy dolog biztos: amennyiben megtehetik, hogy semmissé nyilvánítsák a betéti garanciákat Cipruson, bármelyik európai országban megtehetik. Továbbá, amennyiben semmissé nyilváníthatják a betéti garanciákat, ugyanezzel az erővel semmissé nyilváníthatják a kötvényszerződéseket egyetlen tollvonással. Semmi sincs biztonságban.

A lényeg: Az Európai Unió, az Európai Központi Bank és az IMF támogatja a magántulajdon elkobzását. Egy bankszámla nem számít értékpapírnak vagy befektetésnek. Pont olyan magántulajdon, mint egy autó vagy ingatlan. Németország és Franciaország tulajdonképpen kijelentették: „Ezt akarjuk és el is vesszük, mert a mi kormányaink számára ez szükséges.” Egyelőre nem saját állampolgáraiktól, hanem a ciprusiaktól követelték a Ciprus számára nyújtandó pénzek fejében. Ez nem egy Európai Unió, hanem az Európai Negyedik Birodalom.

cyprus_0317„Amikor a társadalomba beférkőzik az elv, hogy a magántulajdon nem egy istenadta törvény és a törvény ereje valamint az igazságszolgáltatás nem védelmezi többé, elindul az anarchia és az önkényuralom.” – John Adams

Forrás: www.idokjelei.hu / zerohedge.com

facebook_banner

Kapcsolódó híreink:

2013.02.12. Ciprusi mentőcsomag: Kulcskérdés a pénzmosás elleni hatékony…

2013.01.23. Nagy-Britannia megoldja az EU-ból való kilépést

2013.01.10. Világgazdaság: a 2013. esztendő reményei és félelmei

2013.01.08. Amerikai bankok 8,5 milliárd dollár kártérítést fizetnek

2012.11.23. Ciprusi hatóságok és nemzetközi hitelezők: nincs még megállapodás

2012.08.01. Ciprusnál lehet Európa gázellátásának a kulcsa

free counters

6 című bejegyzés “Ciprus kirablása az EU és az IMF által” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

 1. Úgy tudom, hogy ha az ember a pénzét a bankban tartja, az onnantól kezdve már a bank pénze. Az embernek, akinek a pénzét a bank használja, a bank fizetési ígérvényt tesz, vagyis, a szerződés szerint a pénzt köteles kifizetni, ha erre az érintett fél igényt tart. De azt a pénzt már a bank használja. Ebből gondolom, hogy az EU-nak ez nem okozhatott különösebb dilemmát, hogy hozzányúljanak. Az biztos, hogy nehéz ezzel kapcsolatban a jó ízlés határain belül nyilatkozni. Így is elég szörnyű lehet a ciprusiaknak, hogy nehéz jövő elé néznek…

 2. …az a gond,…hogy az eu és az imf “savazásából egy szó sem igaz…

  Az semmiképpen sem, …hogy a “ciprusi emberek ” pénzét sarcolnák meg…Az eu és az imf a 100.000 eurós betétekre vetett volna ki adót,…amely betétek elenyésző %-ka csak a “ciprusi embereké”…és éppen a ciprusi min. elnök döntött VALAMENNYI betétes megadóztatásáról,..nehogy az oroszok elvigyék a pénzüket. (bár ezt is, és a többi betét megsarcolását is már visszavonták)
  A “ciprusi embereknek” ki kéne találniuk már valami más pénzszerzési lehetőséget a kétes vagyonok őrizgetése helyett…((

  1. Egy ilyen helyzetben a politikusok természetesen egymásra mutogatnak és az is tény, hogy a parlament nem fogadta el a betétek megadóztatását. Azonban ettől még a helyzet nem oldódott meg.
   Az oroszok pedig ezek után el fogják vinni a pénzüket, ami így is a ciprusi bankrendszer összeomlását fogja magával hozni (mivel kb. 40% a betéteik aránya).
   Itt valakinek nagyon mélyen a zsebébe kell nyúlni és Ciprus orosz gyarmatosítása nagyon valószínű. Mert ha tőlük kérnek pénzt annak nagyon kemény feltételei lesznek, mivel az oroszok háta mögött egyezkedtek az EU-IMF párossal (Putyin mindent kér cserébe: gázmezőket, bankokat, médiát).
   Hogy ezt az EU hagyja-e, vagy nem, az még egyelőre kérdéses.
   http://komlomedia.hu/hir.php?hir=2857

  1. Kié a ciprusi bankrendszer? Valószínű, hogy nem a Ciprusiaké, hanem azoké a nemzetközi tulajdonosoké, akik most elveszik / feltételül szabják a pénzek adóztatását / a ciprusi kisbefektetők pénzét a saját bankjaik részére adott “mentőcsomag”-hoz.

Hozzászólás:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.