Kína temeti a dollárt?


Szeptember 6-án a kínaiak tettek egy aprócska bejelentést, amire senki se kapott rá, pedig a jelentősége óriási. Kína az olaj és olajszármazékok kereskedését mostantól kezdve dollár helyet saját valutájában, jüanban fogja elszámolni. Ezen túlmenően jelezték, hogy a bankszektorukat felkészítették, és így a jövőben bárki igénybe veheti őket abból a célból, hogy elhagyják a dollár elszámolást.

Ha még emlékszünk rá, pontosan ez volt az oka annak, hogy Szaddam Husszeinnek meg kellett halnia Muammar Gaddafi-val együtt, plusz Amerika elpusztította mind a két országot. Ehhez persze Kína túl nagy falat. És akkor ezzel vége a sok évtizeden át tartó amerikai dáridónak. Fiat dollárral felvásárolták a fél világot, és most a FED pofátlanul nyomja a dollárt, elértéktelenítve az idegen kezekben lévő ezer milliárdokat.

A kínai bejelentés hatása felmérhetetlen, minden valószínűség szerint ezzel vége szakad a dollár tartalékvaluta szerepének, és korunk legfontosabb erőforrásának, a nyersolajnak a beszerzése drasztikusan meg fog változni. Ami pedig a dollárt illeti, szeptember hatodikán látványosan elkezdett veszíteni az értékéből.

Van azonban egy apró szépséghiba. Kína nyersolaj importőr. Mi van, ha a partnerei ragaszkodnak a számla dollárban történő kiegyenlítéséhez? Nos, Oroszország nyersolaj exportőr, és ebben a minőségben szerződött Kínával, aminek értelmében mennyiségileg nem korlátozza a Kínába irányuló olajexportját, vagyis Kína annyi nyersolajat kap, amennyit kér. A szerződés megkötése után Oroszország bejelentette Kína teljes nyersolaj szükségletét kész fedezni dollár elszámolás nélkül.

Ezzel a kocka el lett vetve, mert a dolog itt nem áll meg. Pillanatnyilag Irán az USA olajszankciója alatt görnyed, aminek mostantól kezdve nem lesz semmi értelme, mert egyszerűen eladják az olajukat Kínának jüanért, aztán Kína azt csinál az olajjal, amit akar. Irán pedig jüannal fog fizetni importjaiért.  Akárhogyan is nézzük, ez rövid időn belül, feltétlenül a dollár megroppanását fogja okozni.

Forrás: www.antalffy-tibor.hu

Kövess minket a Facebook-on!

2012.09.21. Újabb ötödik generációs kínai vadászgép

2012.09.20. Japán vs. Kína: Területi vita gazdasági következményekkel

2012.08.09. A jövő valutája: van-e élet a dollár után

2012.07.11. Kiéleződött a harc Ázsia felosztásáért az USA és Kína között

2012.06.28. A globalisták válasza a 2008-as válságra a világvaluta

2012.05.26. Japán és Kína elutasítja az USA dollárt

free counters

25 című bejegyzés “Kína temeti a dollárt?” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

 1. Most olvastam ezt a hírt, de még nem hallottam, hogy Kína valóban áttért volna. Én már 2 éve várom, hogy megtörténjen, egyszer biztosan be is következik. Akkor viszon tényleg megroppan a petrodollár, amely gátlástalanul sok jövedelmet biztosít egyes amerikai-világpolgár köröknek, az amerikai nemzei ban egykori privatizációját elkövetők unokáinak. Itt a vég. Enyi volt, ha Kína valóban felhagy a dollárelszámolással. Ennyi volt az euro-atlanti gazdasági hatalmi gőgnek és dominanciának. Egy magyar se sirassa!

  1. Az euro-atlanti gazdasági dominanciának köszönheted, hogy élsz és hülyeségeket firkálsz. Ki a faszt érdekel, hogy Kína mit miben számol, vagy hogy mit fogad el? A jüan akkor lesz majd a dollár helyén – sohanapján kiskedden, május negyvenben -, ha majd Kína bejelenti, hogy a jüan teljesen konvertibilis, és korlátlan mennyiségben vehető rajta dollár, vagy bármi.Addig a jüan legfeljebb a nyomott agyú,nyugatgyűlölő, rabszolgatartó társadalmakért rajongó, ráolvasásos köugazdaságtanban hívő, degenerált magyar lúzereknek köszönhető. Ha ez így megy, alapíts Turulbankot és fizess fabatkában. Köszönjük, Emese!

   1. Mi van Weiszmayer Ricsike, nem veszi be a gyomrod, hogy a retkes fajtád elveszíti világvezető pozícióját?? Szokj hozzá a gondolathoz, mert leszel te még mélyebben is. 😉 Buzi.

 2. Az hogy valaki a saját valutájáért vesz olajat az ég világon semmit nem jelent, még ha akkora országról is van szó mint Kína. Majd ha az OPEC országok bejelentik, hogy adnak el jüan-ért bárkinek bármennyit, na az már hír lesz.

  1. Az, hogy valaki vesz a saját valutájáért és semmit nem jelent, az lehet, de Kína az kína, ez egy politikai, történelmi kategória, nem csupán egy ország a sok közül. Ha Kína vesz, annak partnere is kell, hogy legyen, aki ad is. Ha egy ad, majd igyekszik a többi is. Irán biztosan kikerüli a dollárt, aztán jönnek egyenként az OPEC országok. Izgalmas ezt átélni.

 3. Azért ha komoly baj lenne az már régen meglátszana a dollár árfolyamán 🙂
  Imádom az összeesküvéseket 🙂
  Látványosan elkezdett gyengülni a dollár ezen jót nevettem.
  Az elmúlt 10 napban meg “látványosan2 elkezdett erősödni?

   1. Van egy rossz hírem. A Nyugat egymagában nagyobb gazdasági-katonai hatalom, mint a világ összes többi országa. Ha a GDP-t nézed, a Föld GDP-je 70 ezer milliárd volt 2010-ben. Az amcsi GDP 15 ezermilliárd, az uniós 17, a japán 5, Kanada 1,7, a dél-koreai 1,1, Mexikó 1,1,auszik 1,4,Tajvan 0,39 Thaiföld 0,34, Izrael 0,24,Összeadva ez a tíz entitás – a bolygó GDP-je 70 %-át adja lazán. Persze még vagy húsz-harminc állam áll ezen az oldalon, ezeket csak kiragadtam. Na most, adjuk össze a Bricet (amiből egyébként sem Brazília, sem India nem ellensége sem a világrendnek, sem India nem az), kijön: 7,29 (C) + 1,8 (R) + 1,6 (I) + 2,49 (BR)= 13,18. Ez a bolygó GDP-je15 %-a. 70:15.
    .
    Wishful thinking…miért drukkolnak egyre többen a mocsok győzelmének? Ami úgysem következhet be soha?

  1. A dollár árfolyamán az utolsó pillanatig semmi sem fog meglátszódni. Egyszer viszont menthetetlenül bedől. A folyamat már elkezdődött, de a stabilitás látszatát különféle pénzügyi és egyéb! gazemberségekkel fenn tudják tartani.

  1. “Az elért eredmények között kiemelhetjük az orosz-kínai olajvezeték üzembe helyezését, amelyen keresztül tavaly 15 millió tonna olajt szállítottak. Ugyancsak itt említhetjük meg a 25 évre szóló szerződést, amely alapján Oroszország villamos energiát szállít Kínába.” ruvr.ru 2012.06.05.
   Ebből már biztosan kihagyják a dollárt.

   1. Talán egyszer valóban meglátjuk, hogy mit jelent majd a világnak, ha a kinai “dáridó” időszaka jönne el, mint azt a fenti igényesen folgalmazott cikk sugallja. A helyzet azonban sokkal bonyolultabb a világban, s (szerencsére) napjainkban nem az olaj hanem az emberi ingenuitás és intellekt, valamint a korrekt információ megszerzésének képessége a legnagyobb érték. Ezeket pedig nem jüanban mérik.

 4. Na ez tényleg izgalmas lesz, mivel Moamer Kadhafinak kb ezért kellet kinyúlnia, ugyanis ő meg azt jelentette be a népfelkelés előtt, hogy a líbiai olajat innentől csak arany dínárban számolják el, és ezt a valutát akarta bevezetni mint valami “Afró”-t. Amerikának nem tetszett a dolog, így pár hónapon belül titokzatosan jól felszerelt és pénzelt népfelkelés tört ki. Meglepne, ha a kínaiaknál ilyen lenne. Nekik egy kicsit több katonájuk és atomfegyverük van, mint Líbiának volt.

Hozzászólás:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.