A föderáció árnyoldalai


A világ feletti folyamatosan zajló hatalomátvételre, az Európa feletti globalista (banki) befolyás erősödésére és „az Európa demokráciájának elpusztítását célzó támadás utolsó fázisára” legutóbb nem egy eldugott kis európai (amerikai vagy zimbabwei) blog figyelmeztetett, hanem Vaclav Klaus, a Cseh Köztársaság 71 éves elnöke, aki minden bizonnyal meg tudja különböztetni a kommunizmust a demokráciától.

A Sunday Telegraph-nak adott interjúban „Vaclav Klaus arra figyelmeztet, hogy a kétszínű politikusok, a konzervatívokat is ideértve, a demokrácia feladásával zöld utat adtak az EU szuperállamnak, hogy mentesüljenek a felelősségre vonás alól a szavazók felé. „Végig kell gondolnunk, hogyan állíthatjuk vissza államiságunkat és szuverenitásunkat. Ez kivitelezhetetlen egy föderációban.Az EU-nak az ellenkező irányba kellene tartania,” mondta.”

Nahát, nahát. Ami szintén kivitelezhetetlen egy föderációban, hogy egy bankárok által irányított entitás pénzt állítson elő a semmiből, úgy, mint közadósságból, ami felhígítja a „közös valutát”, miközben azt a látszatot kelti, hogy a hitel által hajtott növekedés (az egyetlen fajta növekedés a Fed létezése óta) örökké tarthat, miközben semmi egyéb nem történik, mint a szuverenitás további hígítása és a szuverén valuták elpusztítása. A status quo, értsd a fent nevezett West Street 200 alatt bejegyzett üzleti vállalkozás, pontosan ezt akarja. Amit pedig a status quo akar, általában meg is szerzi.

Vissza Klaushoz:
A Prága fölé magasodó és a cseh nemzeti öntudatot szimbolizáló Hradcany kastélyban nyilatkozva Vaclav Klaus elmondta, hogy Barroso felhívása egy föderáció megalakítására jelentőségteljes fordulópontnak számít.

„Ez az első alkalom, hogy [Barroso] elismerte a mai vezetőknek egy még mélyebb európai integrációra irányuló valódi ambícióját. A mai napig a Mr. Barroso-hoz hasonló emberek titokban tartották ilyen irányú ambícióikat Európa lakossága elől,” mondta. „Attól tartok Barroso úgy érzi, hogy most jött el az idő egy ilyen abszolút téves fejlemény bejelentésére.”
„Ők azt gondolják, hogy az Európára vonatkozó koncepció végső simításait végzik, de én azt gondolom, hogy inkább elpusztítják.”

2004-ben Klaus vonakodva javasolta a Cseh Köztársaság felvételét az EU-ba, majd öt évvel később, komoly nemzetközi nyomás hatására és minden lehetséges jogi és alkotmányos fellebbezési lehetőséget kihasználva, utolsóként írta alá a Lisszaboni Szerződést. „Nem azért léptünk be az EU-ba, nem egy föderációba, hogy egy jelentéktelen tartománnyá váljunk,” mondta.

„Ami az országok élén lévő politikai elitet illeti, igaz, én eléggé elszigetelt vagyok,” mondta. „A kommunizmussal kapcsolatos tapasztalataink után, tudjuk, jobban, mint a legtöbben nyugat Európában, hogy a demokrácia folyamata fontosabb, mint a végeredmény.
„A történelem iróniája, és ezt nem gondoltam volna 1989-ben, hogy egyszer az én feladatom lesz a demokrácia értékéről prédikálni.”

Ami a szocializmusba burkolt üzleti irányítású államközpontú uralom visszatérésénél is ironikusabb (vagy inkább szomorúbb) lesz, az a fasizmus visszatérése, aminek neo-variánsai már láthatóak egyes országokban, mint például Görögországban.

Erről bővebben néhány hónap múlva, amikor Európa országainak elege lesz a bankár oligarchákból és rájönnek, hogy egyetlen párt sem képviseli az érdekeiket és a demokrácia csupán egy délibáb.

Forrás: www.idokjelei.hu

Nigel Farage megjegyzései Barroso föderációs terveiről az alábbi videóban:

Kövess minket a Facebook-on!

2012.09.22. Nyíltan kétsebességes Európáról beszélt a belga kormányfő

2012.09.21. Forrásponton van a közhangulat Görögországban

2012.09.20. Európa legerősebb országai EU elnököt és közös hadsereget akarnak

2012.09.20. Közös kötvénykibocsátást is javasol egy tervezet

2012.09.16. Az EKB kötvényvásárlása nem megoldás a válságra

2012.09.13. Barroso: Európának föderációra van szüksége

2012.09.05. Rompuy megnevezte az EU fő hibáját

free counters

10 című bejegyzés “A föderáció árnyoldalai” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

 1. Kedves Maki!

  Van benne igazság, amit mondasz, de pont Nigel Farage-ra azt mondani, hogy meglovagolja, hogy rosszul megy az EU-nak.. Már a válság kirobbanása előtt is, amikor még jól ment a szekér, folyamatosan arról beszélt, hogy ebből hatalmas válság lesz, mert a a gazdaságilag fejletlenebb és munkamorálban jóval gyengébb dél-európai országokat nem lehet összeegyeztetni a gazdaságilag fejlettebb nyugat-európával.
  “Például az ilyen nyomorék népeket, mint a görögök, meg a magyarok – akik 3 évtizedre való pénzt osztogattak szét kampánycélból” Ezt fejtsd már ki légy szíves. Attól, hogy a politikusaink egy halom pénzt lopnak össze maguknak, miért a nép a nyomorék? Nyilván lehetne menni tüntetgetni, de semmit nem oldana meg. Teljesen mindegy ki van a zsírosbödön mellett úgyis elcsábul..

  üdv,
  hunzol

  1. Te kevered az EU-t az Eurozónával. A közös valuta bevezetése valóban korai volt, de ettől még nem kell szétrúgni azt, ami működik, hanem ki kell javítani azt, ami nem. A hátraarc soha nem jó megoldás, azért jöttünk el onnan, mert ott nem volt jó. Szóval aki folyton a múltban keresi a megoldást, nosztalgiázik, náciskodik, visszaalakítani akar ahelyett, hogy jobb megoldásokat keresne, az nem csak buta, hanem gyáva is.

   Azért nyomorék, mert mozgásképtelen, a szó szoros értelmében. A magyar nép le van bénulva, képtelen élni a demokratikus jogaival. Sörrel a kezében nézi, ahogy ellopják a TV-jét, de már olyan részeg, hogy szólni sem bír. A magyarok jelentős része még mindig a mindenható államtól várja a megváltást, de már nincs is magyar állam, csak egy rohadt nagy maffia, ami előadja a demokrácia színdarabot két lopás között.

   Tehát mitől is félünk? Hogy a saját maffiánk helyett esetleg az EU maffia rabol majd le minket? Az az EU, aki önti ebbe a pöcegödörbe az Eurómilliárdokat?

   1. Túl kevés a felület ahhoz, hogy értelmes eszmecserét lehessen folytatni. De ha szerinted ez így jó, szíved joga, akkor csak annyit mondanék: Üdv a szép, új világban.;) Az, hogy ebből mi fog kisülni, majd az idő eldönti. Addig meg, hogy itt miről vitatkozunk, teljesen mindegy, a lényegen nem változtat, egymást meg úgysem tudjuk meggyőzni az igazunkról. Azért reagálok a hozzászólásodra.

    Meglátásom szerint nem csak a magyar politika korrupt és játssza a színdarabot, hanem a világon szinte mindenhol, igen ott Brüsszelben is. Soha meg nem választott bürokraták igazgatják ezt az egész egyesülést.

    Jó, hogy öntik a pénzt ebbe a “pöcegödörbe”, pont azért, hogy lekenyerezzék azokat az embereket, akik még hisznek az EU eszméiben és hogy fenntartsák a látszatot.

    Az eurozóna működik, csak hát nem megfelelően. Persze lehet javítgatni, foltozgatni a rendszert és arról beszélni, hogy központosítottabb EU-ra van szükség, de egy rendszer amit folyamatosan foltozgatni kell az rövid időn belül elbukik, nem fenntartható. Ennyire eltérő gazdasági paraméterekkel, kultúrával, hagyományokkal rendelkező nemzeteket nem lehet egybefogni, mert előbb-utóbb forradalmat fog szülni. Bármennyire is szeretné az ifjú maoista Barroso és a kis barátai.. Ők már nem egy erős, egységes EU-t akarnak létrehozni, hanem a nemzetállamok és a nemzeti szuverenitás eltörlésével egy új szuperhatalmat. A mi csatlakozásunkkor ilyenről még szó nem volt, szóval az hülyeség, hogy ezzel mindenki tisztába volt mikor beléptünk.

    Üdv,
    hunzol

    1. Nem akarok én meggyőzni senkit, csak arra szeretném felhívni a figyelmet, hogy a dolgok sosem fekete-fehérek. Ha jól működő föderációt akarsz építeni, akkor szükség van szabványosításra, a rendszerek összefésülésére, és közös felügyeletére. Pl valószínüleg a Görög mutyi se következett volna be, ha lett volna közös felügyelet. Azt is figyelembe kell venni, hogy megváltozott körülöttünk a világ. Lassan Kína lesz a világ ura, ami óriási visszalépés lenne szerintem az emberiség fejlődésében. Összeáll Afrika, ébredeznek a keleti országok. Szerintem nincs más esélye Európának a túlélésre, mint egyenrangú csoporttá fejlődni ezekkel a tömbökkel szemben, mind gazdaságilag, mind katonailag.

     Ami pedig a mi kis országunkat illeti, olyan harmatgyengék vagyunk, akármelyik körülöttünk levő fingana egyet, lerepülnénk a térképről. Ilyen helyzetben keménykedni, kötekedni mindenkivel.. A világ jóindulata az, ami miatt ez az ország még létezik. Ha nem lesz egy barátunk se, végünk van.

 2. Bocs, egy nagyon fontos gondolatot kihagytam: a “helyi” politikusok hatalma a központosítás miatt nyilvánvalóan csökkenni fog bizonyos területeken, ami azt jelenti, hogy nehezebb lesz lopni, és kiskirály helyett csak kisherceg lesz az illető. Ennél fogva is érhető, hogy az EU ellen ugatnak.

  1. Maki fordítva ülsz a lovon, de majd csak akkor jössz rá, mikor tarkón vág egy ág a nagy Föderációba vágtázás közben 😉
   Amikor majd pityeregve követeled a demokráciádat, és a kutya se hallja meg Brüsszelben (főleg a meg nem választott bürokraták), akkor majd emlékezz vissza az okoskodásodra.
   A magyarok kollektív gyalázása meg csak azt mutatja, hogy nem tartod magad annak. Vagy magadat is a “nyomorékok” közé sorolod?
   Eh, azt persze nem 😉

   1. Majdnem úgy van, ahogy mondod, mert nem tartom fontosnak a magyarságom. Számomra csak két féle ember létezik: a jó ember, meg a szar ember. A mai magyar valóságban félteni a demokráciánkat az EU-tól elég vicces, nem gondolod? 🙂 A magyar nép nem egyénenként, hanem mint nemzet nyomorék, a szó szoros értelmében. Depressziós, és magatehetetlenül sodródik a totális bezárkózás, és a totális diktatúra felé. (Az utolsó vár, az MNB is elesett, gyakorlatilag megvalósult a diktatúra, már csak a finomhangolás megy.)

    1. A mai magyar valóságot nem minősítem és nem azért féltem a demokráciánkat. Mert az jelenleg nem is létezik, ahogy eddig sem létezett. Ez a képviseleti demokrácia számomra nem jelenti a demokráciát 😉
     Ami a jövőben lesz az pedig robogás teljes sebességgel a múltba: épül az új Szovjetunió és már éltem az előző árnyékában. Nem kívánkozom vissza.
     Hogy az új rendszer fasiszta, kommunista vagy szocialista lesz, azt még nem tudjuk, de egyik sem tartozik az általam kívánt rendszerek közé. Pedig csak ezek látszanak esélyesnek. Már most is megy a döntés a fejünk felett és a brüsszeli bürokratákat teljesen hidegen hagyja mit is akarunk mi, teljes nyugalommal építik saját diktatúrájukat (persze a mi érdekünkben nem engednek beleszólni semmibe, mert úgy sem értünk hozzá :)).
     Ha ezt nem látod vak vagy.

 3. Megint ez a “perifériázás” meg “tartományozás”.. Szerinted most jobb? Talán föderáció nélkül nem vagyunk periféria? Talán ebben a bezárkózó állapotban jobbak az esélyeink a fejlődésre, a magasabb életszínvonalra? Egyébként meg tessék tanulmányozni a föderáció fogalmát: http://hu.wikipedia.org/wiki/F%C3%B6der%C3%A1ci%C3%B3

  A belépéskor is teljesen nyilvánvaló volt, hogy a cél egy erős, egységes EU létrehozása, annak minden előnyével és hátrányával. Igen, képzeld előnyei is vannak.. Például az ilyen nyomorék népeket, mint a görögök, meg a magyarok – akik 3 évtizedre való pénzt osztogattak szét kampánycélból – megpróbálják kimenteni a szarból. Aki azt állítja, hogy ő nem erre számított, az hazudik. Szerintem inkább csak arról van szó, hogy most épp bajban van az unió, és ezek a “tisztességes” politikusok igyekeznek meglovagolni az emberek (a választók) ellenérzéseit. Ha az emberek minden rossz ellenére kiállnának az EU mellett, a politikusok is ugyan azt kántálnák. Semmirevaló színjáték az egész.

Hozzászólás:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.