Az aszályt az időjárás befolyásolása is okozhatta?


Egész Észak-Amerikát valamint Európa és a föld sok más országát is rendkívül súlyos aszály sújtja, ahogyan arról szinte minden médiumban hallhatunk és olvashatunk. A National Post azt írta, hogy „az Egyesült Államokat és a föld számos országát olyan komoly aszály sújtja, hogy az kizárólag az ember által előidézett globális felmelegedésnek tudható be, állítja egy szakember, az állam megbízásából készített statisztikai elemzés alapján.”

De vajon elhihetjük-e, hogy a világ ilyen sok területét érintő szárazságot az üveghatású gázok és a globális felmelegedés okozza, vagy esetleg egy sokkal vészjóslóbb ok áll a háttérben? A History Channel csatornán vetített új dokumentumfilm készítői meg vannak győződve arról, hogy a földünket egyre gyakrabban sújtó aszályokat, áradásokat, hurrikánokat, sőt egyes földrengéseket is a világot uraló erők kezében lévő időjárás befolyásoló eszközök okozzák (az Egyesült Államokban és Oroszországban egyaránt). Jelentheti-e mindez, hogy a jövő tömegpusztító fegyvere maga az időjárás?

A múlt tudományos fantasztikuma számos esetben vált már a jelen technológiai valóságává, tehát egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy a technológiai manipuláció képes legyen aszály vagy egyéb szélsőséges időjárási jelenségek előidézésére. Ahhoz, hogy az időjárás fegyverré válhasson, három feltételnek kell teljesülnie. Először is, az agresszoroknak rendelkezniük kell a képességgel, hogy akaratuk szerint, az általuk kiválasztott időben és helyen kiválthassanak egy időjárási jelenséget, amivel egy kiválasztott célpontot támadnak. Végül a tettet úgy kell végrehajtaniuk, hogy annak irányított természete letagadható legyen. (Kicsoda? Hogy mi ilyet?)

A dokumentumfilm számos konkrét állítást is tesz, az alátámasztásként felhozott bizonyítékok pedig elég meggyőzőek. Az egyik ilyen állítás, hogy az alaszkai HAARP programot (Magas Frekvenciás Aktív Sarki Fény Kutatóprogram) az időjárás befolyásolására használják. Egy másik szerint pedig az orosz Woodpecker program volt felelős az 1987-92-es kaliforniai aszályért. A dokumentumfilm szerint ezekkel a módszerekkel lehetséges megváltoztatni a különböző áramlatok irányát. Állítja, hogy az USA szándékosan meghosszabbította a monszun időtartamát a Ho Si Minh-ösvény területén, hogy elvágja a vietnami erők logisztikai utánpótlását a vietnami háború idején, hogy az 1952-es Lynmouth in Devon-i áradást az angol hadsereg  felhőmagvasítással végzett katasztrofális kimenetelű kísérletei okozták, végül, hogy a Katrina hurrikán egy másik hatalom időjárás manipulációjának eredményeként érte el az 5-ös erősséget, majd változtatott hirtelen irányt és érte el New Orleans-t.

A History Channel-en látható dokumentumfilm készítői arra a következtetésre jutottak, hogy amennyiben egy politikai-katonai-ipari nagyhatalom úgy dönt, hogy befolyásolni akarja az időjárást, szélsőséges eseményeket, például aszályokat idézve elő, a jelenleg létező technológiák ezt lehetővé teszik számára.

A tagadás egyik úgy-ahogy hihető megközelítése pedig, hogy „mi nem tehetünk semmiről, az egészet a Globális Felmelegedés okozta”. Figyelembe véve azonban, hogy a klíma egy globális jelenség, nehéz elképzelni, hogyan lenne képes egy hatalomra éhes csoport vagy kormány elszigetelni magát az időjárás befolyásolásából eredő következményektől. Amennyiben azonban azt feltételezzük, hogy a cél egy adott terület teljes leigázása, a hatalom és segítői szemében némi járulékos veszteség elfogadhatónak tűnhet.

Aszály egy adott területen akár áldás is lehet egy másikon, amelyiket nem ér el a szárazság. Amikor egy nagyvállalat vagy néhány gátlástalan kapitalista szárazságot idéz elő, lehetséges, hogy saját termékét próbálja előnybe hozni vagy az aszály sújtotta nemzeteknek eladni busás haszonért. Vagy nagyobb léptékben gondolkozva, ha ez a feltételezett csoport globális szárazságot idéz elő, ezzel tömeges káoszt is teremt. Ebben az esetben saját megoldásukat kínálva jelenhetnének meg a színen, egy totalitárius diktatúrát ajánlva utópiaként, amivel helyreállíthatják a rendet, miközben az egész világot uralmuk alá hajtják.

Forrás: www.idokjelei.hu

facebook_banner

Kapcsolódó híreink:

2012.08.17. Ősz-2012: Az élelmiszer árak növekedését jósolják

2012.08.12. Globális élelmiszer-áremelkedéssel fenyeget az amerikai szárazság

2012.08.10. Élelmiszerválság leselkedik a világra

2012.07.27. Oroszországban a szárazság miatt kisebb lesz a gabonatermés

2012.07.20. A világ az élelmiszerválság küszöbén?

2012.06.12. Az éghajlat manipulálása aszályokat okozna Európában

2012.06.10. Összeesküvés-elmélet az időjárás manipulálása?

2012.04.14. A hatóságok lázongásoktól tartanak az emelkedő élelmiszerárak miatt

free counters

Hírdetés

3 című bejegyzés “Az aszályt az időjárás befolyásolása is okozhatta?” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

Hozzászólás:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.