Csendesen készülnek a pénzügyi összeomlásra?


Furcsa hírek terjednek a napokban. A világ több országában a kormányok és nagybankok mintha egy közeledő pénzügyi összeomlásra készülnének. Sajnos nem tudjuk, miről tárgyalnak a bennfentesek zárt ajtók mögött egymás között Washingtonban vagy Londonban, így csupán az itt-ott elejtett szavakból és jelekből tudunk tájékozódni és rájönni mi történik valójában.

Természetesen előfordulhat, hogy rosszul értelmezzük a jeleket, de ennél csak az rosszabb, ha homokba dugjuk a fejünket és úgy teszünk, mintha minden rendben volna.

A múlt héten több cikk is megjelent arról, hogy az Egyesült Államok kormánya az elmúlt két év során titokban arra utasította az öt legnagyobb amerikai bankot, hogy „készítsenek vészforgatókönyvet egy esetleges összeomlás kivédésére”. Önmagában ez nem lenne olyan nagy dolog, de több tucat más indikátorral kiegészítve már egészen más képet kapunk.

Az elmúlt 12 hónap során több száz bankvezető mondott le pozíciójáról, vállalati bennfentesek hihetetlen mennyiségű értékpapírtól szabadultak meg és számos Wall Street-i bankár vásárolt „biztonságos”, a városoktól távoli, önellátásra alkalmas ingatlant.

Eközben számos jelentés érkezett arról, hogy az amerikai kormány élelmiszert és lőszert halmoz fel, Barack Obama elnök pedig egyik végrehajtási utasítást írja alá a másik után, amelyek bevezetésére csak egy teljes társadalmi összeomlás esetén lenne szükség.

Mit jelent tehát mindez? Sok mindent jelenthet, és persze lehet, hogy nem jelent semmit. Amit viszont tudunk, hogy a pénzügyi összeomlás előbb-utóbb elkerülhetetlen lesz. Az elmúlt 40 év során az USA teljes adóssága 2000 milliárd dollárról majdnem 55.000 milliárd dollárra nőtt. Egy ilyen adósságlufi egyszer mindképpen kidurran.

Azonban az elmúlt évek válságai során, és volt belőle elég, egyetlen egyszer sem értesültünk arról, hogy az amerikai kormány felkészülésre szólította volna fel a bankokat. Egy néhány napja megjelent Reuters cikk szerint viszont most pontosan ez történt:
A Federal Reserve és az amerikai számvevői hivatal arra utasították az USA öt legnagyobb bankját, köztük a Bank of America és a Goldman Sachs bankokat, hogy készítsenek tervet egy esetleges összeomlásra, hogy elejét vegyék az ebből eredő esetleges problémáknak, kihangsúlyozva, hogy a bankok nem számíthatnak állami segítségre.

Az eddig titokban tartott, 3-6 hónapra szóló, önerős válságtervek kiegészítői azoknak az “élő végrendeleteknek”, amelyeket a bankoknak azért kellett elkészíteniük, hogy megkönnyítsék az illetékes szervek számára saját felszámolásukat, amennyiben ez tényleg bekövetkezik. Az intézkedés mutatja, milyen fontosnak tartják az illetékesek a felkészülést a legrosszabb eshetőségre.

Nem furcsa, hogy csupán öt nagybank kapott ilyen figyelmeztetést? Miért tartották titokban? Vajon a kormány tényleg összeomlásra számít vagy ez az intézkedés is csak a játszma része?

Amennyiben az illetékesek tényleg összeomlásra számítanak, az nemcsak ezeket az intézményeket érintené. Közben egyre több közgazdász úgy beszél az összeomlásról mintha készpénznek venné.

A Money Morning például a következőket írta:
Richard Duncan, a Világbank korábbi munkatársa és a Blackhorse vagyonkezelő jelenlegi vezető közgazdásza a CNBC-nek nyilatkozva azt mondta, hogy az Egyesült Államok 16.000 milliárd dolláros államadóssága egy „halálspirálba” taszította az ország gazdaságát.
Ez egy olyan válsághoz vezethet, amit „nem hiszem, hogy civilizációnk képes lenne átvészelni.”

Nem szoktuk meg, hogy egy volt bankvezető a civilizáció végéről beszéljen.

Nouriel Roubini, ismert közgazdász is úgy gondolja, hogy a következő válság a 2008. évinél is súlyosabb lesz:
„Rosszabb lesz, mert ugyan 2008-ban is gazdasági és pénzügyi válság volt, mostanra azonban kifogytunk a szabályozási munícióból. 2008-ban lehetett játszani az árfolyamokkal, a kamatlábakkal, lehetett reménykedni az első majd a második mennyiségi enyhítésben, élénkítő csomagokat lehetett indítani vagy ütközőket/korlátokat/garanciákat adni/állítani a bankoknak és másoknak. A fiskális deficitek most már olyan mértékűek, hogy a bankokat nem lehet kimenteni, mert 1) ennek az intézkedésnek politikai ellenzői vannak és 2) az államok nagyjából fizetésképtelenné váltak, tehát még saját magukat sem tudják kimenteni, nemhogy a bankokat. A probléma az, hogy nincs több nyúl a bűvészkalapban.”

Az óceán túlpartján az európai politikusok hasonlóan állnak a helyzethez.
Nigel Farage, az Európai Parlement képviselője, a King World News-nak nyilatkozva egy „igazán drámai banki összeomlás” lehetőségéről beszélt. Farage arra is figyelmeztetett, hogy a központi tervezők az Új Világrend börtönébe akarják taszítani az embereket és igazi rabszolgasorba hajtani a világot.

A helyzet folyamatosan romlik Európában is. Most már ott tartunk, hogy Németország is komolyan fontolgatja az eurózóna elhagyását, ami alapjaiban rengetheti meg az Uniót.

Természetesen a helyzet sokféleképpen alakulhat, de az biztos, hogy a világgazdaság szempontjából minden forgatókönyv negatív következményekkel járna.
Közben fogynak a források, a közel-keleten forrásponthoz ért a helyzet és az egész bolygó a bizonytalanságtól szenved.

Paul B. Farrel a következőket mondta a Marketwatch.com megjelent cikkében:
„Csatolják be a biztonsági öveket, mert hamarosan olyan sokk érkezik, ami mindenkit kigyógyít a tagadásból. Egy globális ébresztő, ami mozgásba hozza a Pentagon évtizedes jóslatát, amit az iraki háború kezdetén tett: „2020-ra … kétségbeesett, totális háború indul az ételért, a vízért és az energiáért, ősi mintára … az emberi élet számára meghatározó háború.”

Az Egyesült Államokat és a föld más részeit (mint például Magyarországot is) sújtó aszály sem segít a helyzeten. Aki nem látja, milyen válságos állapotban van a világ, tényleg súlyos elhitetésben él.

Egy tudósokból, közgazdászokból és geopolitikai szakértőkből álló csapat megdöbbentő következtetésre jutott. A csapat egyik tagja, Chris Martenson, biokémikus, a Pfizer korábbi elnök-helyettese, így magyarázta felfedezésüket:
Az adósságunkban, az egész hitelpiacban és a pénzellátásban egy szabályos mintát fedeztünk fel, ami garantálja ezek bukását. A minta ugyanaz, mint ami a legtöbb piramisjátékban megtalálható. A minta, ami exponenciálisan erősödik a teljes összeomlás előtt. Ezért leginkább a világ kormányai a felelősek.

Ami leginkább aggasztó ezekben a felfedezésekben, hogy a minta nemcsak a gazdaságra érvényes. Ugyanezt a katasztrofális mintát fedeztük fel az energia, élelmiszer és vízrendszerekben is.
Martenson szerint „ezek a rendszerek akár egyszerre is összeomolhatnak. Az étel, a víz, az energia, a pénz. Minden.”

Forrás: www.idokjelei.hu

Ha tetszett a bejegyzés, kövess minket a Facebook-on!

2012.08.13. Az EU Nagy-Britannia nélkül, az euróövezet Görögország nélkül?

2012.08.13. Éhséglázadások várhatók Spanyolországban

2012.08.12. Válságtervet készítettek a nagy amerikai bankok

2012.08.12. Előkészületek az irányított összeomlásra

2012.08.09. A jövő valutája: van-e élet a dollár után

2012.08.03. Gyűlnek a viharfelhők: Amikor már a mentőcsónak is süllyed

2012.07.07. Nouriel Roubini: az euróövezet felbomlása fél éven belül elkezdődik

2012.07.05. Megírta a végrendeletét kilenc nagybank

free counters

17 című bejegyzés “Csendesen készülnek a pénzügyi összeomlásra?” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

 1. Ez a totális pénzügyi összeomlás,hála ISTENNEK 2012.december 21.-én fog bekövetkezni. Az öngyilkosságba kergetett bedőlt deviza hitelesek átka a kormánytagok és a pofátlan bankárok lelkén fog száradni,amíg élnek.Az arctalan bankárokkal együtt. nem érdemelnek nyugvást,csak mérhetetlen szenvedést, és bizton hiszem,hogy szenvedni fognak. A világ bankárai közül több százan kiléptek a karámból,mert érezték a hajó süllyedését,de ezzel a folyamat nem végződött be.Miniszterelnök Úrnak még lenne utolsó lehetősége,hogy leállítsa a tél közeledte előtt bekövetkező kilakoltatásokat és a hazai bankokat arra utasítani,hogy a jogtalanul kihelyezett,becsapáson alapuló hiteleket befagyassza.Ezt azért is tanácsolnám,mert megválasztása előtt a mostanában hozott illabilis rendeleteinek éppen az ellenkezőjét hirdette,amit akkor elhittek neki.Az ország lakosságának tömegét a halálba kergeti. El tud számolni a lelkiismeretével ?

 2. Ennek a világnak meg van pecsételve a sorsa, meg van írva története a Bibliában…. mert az emberek (úgy anblokk) jobban szeretik a sötétséget, mint a világosságot….
  Nem a rendszer a rossz, hanem az ember szíve gonosz….Jézus soha sehol nem ajánlott gazdasági, politikai rendszereket…meg kell térnünk…. íme egy remek igehirdetés a családi kapcsolatokról… mitől gyógyul meg személyes és családi életünk…ami kihat az egész társadalomra is…

  http://yourlisten.com/channel/content/16909270/Csal%E1di_kapcsolatainkr%F3l?rn=78arau0x9f28

 3. Pénzügyi összeomlás után jön a III. világháború. Ezt nagyon is jól tudják és erre készülnek, hisz az előző háborúk előtt is ez volt! Baromi egyszerű pedig a megoldás. A jelenlegi pénzügyi rendszert megszüntetni és felépíteni egy olyat, amit eddig a vezető cégek és bankok nem engedtek meg, mert a hatalmukat féltik. Van rá megoldás, csak hülyére veszik a világot!

  1. Ezzel teljesen egyetértek, de amíg a hatalom kezében van a média, addig az emberek többségét könnyedén be lehet csapni! Ahhoz pedig, hogy megszüntessük ezeknek a cionistáknak a hatalmát, sokkal nagyobb méretű összefogásra lenne szükség, ami egyszerűen nem tud kialakulni, pont a média jóvoltából.

 4. Fel kéne ismernünk,hogy a válság mindenkit sújtani fog–rang,bőrszín, pozíció nem számít–,gondolkozzunk hogyan kapaszkodhatunk a Gondviselőnk kezébe és így segíthetünk bárkinek, aki elfogadja.

 5. Csak az a baj, hogy országunkat nem felelősséget érző emberek irányitják.Össze vissza kapkodnak ami ahozzánemértésből adódik. Már az emberi érzéseket is kezdik kiölni az emberekbőlA távlati terveik nem a népről, hanem magukról szól.A Keresztény Demokraták sem a Krisztusi uton járnak Meglesz ennek a böjtje, de sajnos a sok szerencsétlen ártatlan ember fogja megszenvedni.

  1. Igen…de tudod az még szörnyűbb, hogy nem a “hozzánemértés” a baj…sokáig én is így láttam…. hanem a legtöbb tudatosan teszi amit tesz, mert különben – ha ellenáll- vagy kidobják a húsosfazéktól vagy likvidálják egy életre…. aki nem az “új világrendet” építi, annak hullania kell…… Még ebben a mi csöpp országunkban is, Orbán Viktor, Morvai Krisztina és sokan mások is erről beszélnek….ők is erre mennek, vagy mert akarják, vagy mert meg vannak kötve…vagy megmarad az állásuk vagy lesöprik őket…..
   Orbánt is a Soros “Darth Vader” György küldte ösztöndíjra Angliába, hogy megismerkedjen a Bilderberg-féle filozófiákkal, szabadkőmüves dolgokkal….
   Az átlag magyar csak simán “elmebetegnek” gondolja Orbánt…..én tudom, hogy megszállottan azt teszi amit az EU kér tőle a zárt ajtók mögött: teljes káoszt az országban….és van pofája kiállni és a szemükbe mondani, hogy ellene megy az EU-nak- és dübörög a gazdaságunk…..

   1. A “Szabadkomuvesseg”-re utalva mondhatom hogy teljesen hibas felfogasa van A szbakkomuvesssegre utalva….sok embernek fogalma sincs arrol hogy mi is az, hogyan mukodik, es miert! Eloszor is mondhatom hogy nincsen Vilaguralomra torekvesrol szo sem, a karitative ferfiak csoportja, amit Szabadkomuvesnek hivnak inkabb egy clubhoz hasonlithato, ahol jo elmeleti ferfiak tartoznak ossze. Civil es feletkezethez tartozas nem tema. A tema az hogy hogyan tudja egy tag megjavitani a szellemet, a gondolkodasat es felebarati szeretetet. Nem egy vallas, nem egy politikai vagy penzugyi egylet. Az osszejovetelek ritualis modon kezdodnek es vegzodnek, mint egy kerete az igazi funkcionak…a baratsag, valahova tartozas, beszelgetes,karitative funkciok. Hogy valaki hogyan gondolkozik penzrol, politikarol…azok ki vannak zarva a Paholyok mukodese alatt. Aki felnott, hisz a mindehatoban (akarmilyen neven hivhato az kulonbozo vallasok altal), ferfi, esznel van, es meg akarja javitani sajat belso lenjet…az tag lehet! Egyszoval mindenfele kepen olyan jellegu ertelmekben hisz mint sok hit, de attol fuggetlenul nem egy vallas! Ha valaki nem hiszi amit leirtam ..elobb olvasson sokat, es gondolkozzom mielott a rossz dolgok csoprtjaban akarja sorolni a Szabadkomuvesseget! C. Andrew S. szabadkomuves Amerikaban.

 6. Nem értem. Csak a jelenlegi jegybanki rendszerrel van probléma. Egyszerű lenne a módja pénzügyi összeomlás kivédésének. Méghozzá az alternatív pénzrendszerekkel. Ha ilyen rendszerek fenn állnának az összeomlás idején, nem lenne gond az áruk cseréjével.

 7. nem értem mit kell izélni, ha mindenki dolgozik ahogy most is teszi, megtermeljük a kaját, csak annyi hogy mindenkit barátként kell kezelni és elosztani mindent, ami itt a para a felső 10k akik fegyverekre kurják el a pénzt meg maguknak akarnak mindent

Hozzászólás:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.