EU: 20 helyett 30 százalékos csökkentés?


Az Európai Uniónak 2020-ig a jelenleg elfogadott 20% helyett 30%-kal kellene csökkenteni a széndioxid-kibocsátást annak érdekében, hogy hatékony, jogilag kötelező erejű nemzetközi szabályozás léphessen a lejáró Kiotói Egyezmény helyébe – állítja az uniós képviselők alkotta Energiaügyi és Éghajlat-változási Bizottság július 25-én, szerdán nyilvánosságra hozott jelentése.

A 2011 decemberében, a dél-afrikai Durbanban tartott ENSZ-csúcstalálkozón a kormányok megállapodtak, hogy az éghajlatváltozás kérdésében 2015-ig egy új, szigorúbb, és minden országra vonatkozó szerződést hoznak létre, amely legkésőbb 2020-ig életbe is lép. A Kiotói Egyezmény  két legfőbb hiányossága az volt, hogy egyrészt hatálya nem terjedt ki automatikusan minden államra, csak az aláíróira, másrészt teljesítése az országok döntésén múlt – például az Amerikai Egyesült Államok és Kína, amelyek a világ széndioxid kibocsátásnak közel feléért felelősek, nem tartották be a szerződés rendelkezéseit.

A jelentés szerint a széndioxid-kibocsátás 20%-os csökkentése a gazdasági növekedés lassulása és a recesszió következtében könnyen teljesíthetővé vált, ezért ha az Európai Unió meg kívánja tartani vezető szerepét az éghajlatváltozás elleni küzdelemben, és az erre vonatkozó új egyezmény kidolgozásában, ambiciózusabb célkitűzéseket kell elfogadnia.

Forrás: www.tisztajovo.hu

Az alábbi videó 9 és fél percben bemutatja az ENSZ Agenda 21 programjának valódi szándékait és célkitűzéseit. Az összeállítás nem nyújt teljes képet erről a globális és rendkívül megtévesztő erőfeszítésről, célja csupán ráébreszteni azokat, akik eddig csak felületes vagy semmilyen információval nem rendelkeztek a témában, hogy a fenntartható fejlődés nem egészen az, aminek látszik, illetve, aminek a globalista elit láttatni akarja.

A videóban megszólalók közül többen egykor maguk is részt vettek a fenntartható fejlődéssel kapcsolatos ENSZ tárgyalásokban, tehát információik első kézből származnak.


Forrás: www.idokjelei.hu

Ha tetszett a bejegyzés, kövess minket a Facebook-on!

2012.07.30. Élelmiszer válságot okoznak a bioüzemanyagok?

2012.07.28. Új technológia a szénhidrogén-felderítés terén

2012.07.28. Tengervízzel hűtött szálloda

2012.07.26. A tudósok ötezer évre előre látják el a földlakókat energiával

2012.07.20. Bécs a 21. század városát építi

2012.07.13. Mezőgazdasági hulladékból zöldenergia – Biogáz üzem épül Solton

2012.06.30. Vertikális farm Chicagóban biomasszával

free counters

Hozzászólás:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.