EU vészforgatókönyvek: utazási és pénzfelvételi korlátozások


Az európai válság legújabb fejleményeire, illetve az esetleges görög kilépésre adott válaszként az uniós pártbürokraták Európa lezárására készülnek. Az Associated Press a következőket írja:
Olivier Bailly keddi nyilatkozatában elmondta, hogy jogilag lehetőség van korlátozások bevezetésére az emberek illetve a pénz határokon átívelő mozgását illetően az EU-n belül, amennyiben ez szükségessé válik a közjó és a biztonság megőrzése érdekében, nem pedig gazdasági megfontolásból. „Bizonyos emberek jelenleg ilyen forgatókönyvek kidolgozásán munkálkodnak,” mondta, de nem volt hajlandó megnevezni egyetlen személyt vagy szervezetet sem.

Az EU pénzügyi vezetőinek tanácskozásán szóba került a készpénzfelvételek korlátozása, határ-ellenőrzési pontok felállítása és bizonyos tőkepiaci kontrollok bevezetése, „arra az esetre, ha Görögország az eurózóna elhagyása mellett döntene,” – írja a Reuters.

A banki vezetők komolyan aggódnak a június 17-re kiírt új görög választások kimenetele miatt és teljes erővel dolgoznak a vészforgatókönyvek elkészítésén, ha netán a baloldali Syriza koalició nyerné a választásokat, ami nagy valószínűséggel az EU/IMF mentőcsomag elvetését és a monetáris unióból való kilépést eredményezné.

A Syriza szó a „radikális bal koalíciója” kifejezés görög rövidítése. A koalíció javarészt demokrata szocialistákból, baloldali zöld-pártokból, maoista, trockijista és eurokommunista szervezetekből áll és jelenleg a görög parlament második legnagyobb tömörülése. 2012-es választások során a bankárok által kierőszakolt megszorításoktól megcsömörlött, kiábrándult választók milliói szavaztak a Syriza pártra, megnégyszerezve parlamenti székeik számát. A hónap elején a csoport koalíció helyett immár pártként újraregisztrált, hogy további 50 széket kaphasson, a legnagyobb görög politikai párttá alakulva.

Alexis Tsipras, a Syriza vezetője megígérte, hogy felmondja az EU/IMF mentőcsomagra vonatkozó előző megállapodást. Tsipras szerint egy ilyen több milliárd eurós kölcsön visszafizetése tönkretenné Görögországot.
„Amennyiben egy a 17 ország közül összeomlik… az kiolthatatlan tüzet eredményezne, ami nem csupán Görögországra és a déli államokra korlátozódna… az egész eurózóna felbomlásához vezetne és ez senkinek nem áll érdekében,” mondta egy sajtótájékoztatón.

Hétfőn az EU központi bankjai a fizetésképtelenség határán álló spanyol bankok segítségére siettek, hogy elkerüljék a katasztrófát.
„A fizetésképtelen bankok feltőkésítésének és a még fizetőképes bankok veszteséget termelő felvásárlásának terhe a spanyol lakosságra hárul,” mondta Karl Whelan, a Dublini University Collage közgazdaságtan professzora. „Éppen ezért a hétvégi bejelentés kizárhatja Spanyolországot a szuverén kötvénypiacról.”

A múlt héten a Fitch Ratings BBB státuszra, éppen csak a bóvli kategória fölé módosította Spanyolország besorolását. Az EU harmadik legnagyobb gazdasága is a mentőcsomag gondolatával játszadozik. Olaszország szerint a spanyol segítségnyújtás egy bizonyos „szűrő elmozdítását” jelentette, ami eddig elválasztotta Spanyolországot és Olaszországot a súlyosan eladósodott EU országoktól. Olaszország „közadóssága” jelenleg a GDP 120 százalékát teszi ki.

banki elit arra figyelmeztet, hogy Olaszország követni fogja Görögország, Írország, Portugália és Spanyolország példáját, és előbb utóbb mentőcsomagot fog kérni, ami elindíthatja az EU igazi hanyatlását. Jelenleg minden jel arra mutat, hogy az EU rendőri intézkedések bevezetésére készül, hogy megakadályozza állampolgárait a pénzfelvételben és az Unió elhagyásában, ahogy egyik ország a másik után omlik össze és káosz uralkodik el a kontinensen.


Forrás: www.idokjelei.hu

Ha tetszett a bejegyzés, kövess minket a Facebook-on!

2012.06.13. Lehetőségek a görög választás után

2012.06.12. A Credit Suisse megmondja mi történik valójában

2012.06.11. Európai szuperállam német vezetéssel

2012.06.10. Új uniós terv: nincs többé önálló hitel!

2012.06.10. Spanyolország beleegyezik a „feltétel nélküli” bankmentésbe

free counters

3 című bejegyzés “EU vészforgatókönyvek: utazási és pénzfelvételi korlátozások” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

 1. Hát igen.. sajnos itt tartunk :/ Ez újabb gazdasági válságot fog okozni az európai unióban, ami miatt az országunk helyzete még tovább romlik. Zavargások, fosztogatások, óriási munkanélküliség, szegénység stb.. Pesszimista jövőkép, de erre is fel kell készülni. Lezüllünk egy harmadik világbeli ország szintjére..
  A britek korlátozni akarják a görögök bevándorlását, ugyanis “menekült” áradattól tartanak.. Akkor miért nem az EU-n kívüli bevándorlókat korlátozzák, hogy a görögök mehessenek oda?-.-

 2. Félelmetesek ebben a ruhában és bottal –

  egy régebbi
  k!

  A lenti vers formát első felháborodásomban és mérhetetlen düh-vel írtam – majd később letisztázom…
  Morvai is írt meg kell hagyni “gyermek gyilkos vagy hasonló váddal” most jót tett – csak azt nem értem, a jogASZTALÁNÁL Ő JÁRATOS – MIÉRT NEM JELENTETTE FEL?
  András és Imre két aranyos óriás bébi – örülök, hogy végül megértettétek egymást, mi magyarok már ilyenek vagyunk – szembe babám ha szeretsz….
  Budaházy Gyuri óvadékos cirkusz margójára írom a vért akarnak minden áron . c. szösszenetemet :
  Vért akarnak…

  Vért akarnak, már megint, magyar vért, hogy bően omoljon.
  Hát nem vagyok én magyar, tűröm, hogy mocskok uralkodnak felettem.
  Hát nem vagyok én magyar, nem merek fegyvert fogni, hogy vissza vegyem hazám?

  Hol élek én, mit teszek én – hogy vissza vegyem országom gyönyörűséges Magyarországom.
  Hát ki vagyok én – mindig másra várom – várok én, vegyem már vissza most már én.
  Amikor most tenni kellene, elbújok én, nem, nem, nem és nem bújok el – harcolni fogok én.

  Sose adtak ezek kegyelmet – megértést, ledaráltak a Dunába, savkádban fürdettek, öltek, öltek.
  A földemről elűztek, anyagilag tönkre tettek – rajta dőzsölsz, míg én koplalok és éhezek te ganéj.
  Már 90 éve bitoroljátok – a belső országban meg lassú halálnak kitéve ölöd a magyart te ganéj.

  Vegyük már vissza ősi jussunk, ha kell újból vért áldozunk, egységben az erő, fogjunk össze.
  Őseim jussát soha nem adom, vissza veszem mert az enyém és nem a tied.
  Nem megy békésen már be látom, üssed magyar hisz nem anyád sem apád.

  Kárpát-medence békés népek hazája, hozzád szól szózatom, halld meg hangom., kívánságom.
  Tegyünk pontot a végére, véglegesen megoldva de örök időkre, hogy újból békésen élhessünk.
  Jó volna már megérteni, felfogni hóhérodtól hiába kérsz kegyelmet, soha nem ad és nem is fog.

  “Hiszek egy Istenben, hiszek egy hazában, hiszek egy Isteni örök igazságban, hiszek Magyarország feltámadásában,
  Ez az én vallásom….”

  Rajta Magyarok kezdjük el…

  szeretettel: spartakusz….
  vers formám:

Hozzászólás:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.