Menekülési út a devizacsapdából – Riport Dr. Léhmann Györggyel


“Kiút a devizahitelezés tragédiájából” címmel az Echo Tv riportot készített Dr. Léhmann Györggyel, melyben a devizahitelesek témájával foglalkozott egy nemrég született Európai Bíróság döntés fényében.
“Az a bank, amelyik Európában páratlanul tisztességtelen módon járt el már a szerződéskötéskor az Európai Bírósági ítélet alapján is, szerintem soha nem lesz tisztességes egyetlen adóssal szemben sem.” – fogalmazta meg kemény kritikáját az ügyvéd úr. Azonban a műsoridő rövidsége nem engedte, hogy álláspontját teljes egészében kifejtse.

Egy kedves olvasónk/nézőnk kérésének eleget téve felkerestük Dr. Léhmann Györgyöt a devizahitelezéssel kapcsolatos kérdésekben. Az Echo Tv-n lezajlott riport után, melyben kifejtette álláspontját, kerestek meg bennünket, hogy az ottani riportból kimaradt dolgokról kérdezzük meg az ügyvéd urat. Ennek a kérésnek eleget téve megkerestük Dr. Léhmannt, és az időpont egyeztetés után felkerekedett forgatócsoportunk a beszélgetés rögzítésére, melynek eredményét az alábbiakban adjuk közre.

Itt a blogban (technikai okok miatt) csak egy rövid részletet mutatunk be a riportból. Aki kedvet kap a teljes anyag megtekintésére, az látogassa meg videó archívumunkat. Kérjük ennek a blog bejegyzés linkjét, vagy a riport linkjét terítve járuljanak hozzá az érdekeltek információhoz jutásához. A honlapunkról letölthető az anyag DVD minőségben is, egy kis támogatás ellenében, mellyel a további munkánkat segíthetik elő (az így letöltött anyagokat NE osszák meg a videó megosztókon, kérjük tartsák be a szerzői jogokat).

Az ehhez hasonló témákat a közszolgálati média valahogy nem kívánja felkarolni, pedig ők az adófizetők pénzéből megtehetnék, hogy ezt a problémát minden(!) oldalról megközelítve bemutassák…

Mert a bankok oldaláról nézve, az ő érdekeiket előtérbe helyezve, már álmunkból felébresztve is fújjuk a válaszokat (a propagandát).

Egy tanács: mielőtt belevág valaki a pereskedésbe, mindenképp tájékozódjon az ügyvéd úrnál a per lehetséges kimeneteleiről (mi történik, ha megnyeri a pert, mit nyer vele; ha nyer, annak mi lesz a következménye, mi lesz a bank lépése azután; mi történik ha vesztesként jön ki a perből; mennyit kell fizetnie vesztesként, ha úgy alakulna az ügy stb.). Mivel a kiinduló pontok sokfélék, így a perek kimenetele is különböző lehet. A per indítása előtt mindenképp mérlegelni kell a várható következményeket, eredményeket, és ennek megfelelő döntést kell hozni.
A döntés felelősségét már nem lehet átruházni másra…

Dr. Léhmann György több éve figyeli, tanulmányozza a bankok tevékenységét Magyarországon.
Legutóbbi peres eljárásban már kibújt a szög a zsákból, mivel a bankok már a Pénzügyi Szervezete Állami Felügyeletére mutogatnak, hogy ők csak az engedélyezett banki tevékenységet folytatták. Sajnos ez teljes egészében így van és értetlenül áll az adósok tömege ezen szabályozás engedélyezése előtt.
Dr. Léhmann a banki szerződések több pontjában is kifogásolja az okiratot egy Európai Bírósági döntés alapján, mely elöl egyetlen magyar bíró sem tud elállni, figyelembe kell vegye döntésénél.
Így a szerződések semmisé válhatnak, de a további jogfordulatokat lehet kezdeményezni a pénzügyi rendezés elérése végett.
Az ügyvéd állítja, hogy igazán nincs kire várni, nem fogja sem a kormány, sem a PSZÁF, sem a bankok rendezni ezt az áldatlan, az egész nemzetre kiható problémát. Egyetlen kiút van a független magyar bíróság döntéseiben bízni.
Aki többet szeretne megtudni a részletekről, az nézze végig a honlapon található interjút és döntsön belátásának megfelelően.

Ha tetszett a bejegyzés, kövess minket a Facebook-on!

2012.05.29. Regionális és elektronikus pénz Magyarországon

2012.03.21. Szabadulás a bankok fogságából

2012.03.04. Uzsorások hálójában

2012.01.13. Az évszázad pénzügyi csalása

2011.10.04. Aki beperelte a bankokat…

free counters

4 című bejegyzés “Menekülési út a devizacsapdából – Riport Dr. Léhmann Györggyel” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

 1. Nem szabad utat hagyni az Uzsorás Bankoknak .
  1. A Bank csak a közjegyzői szerződésben lefektetett összeget követelheti .
  2. A Banki szerződés felmondásakor semmiféle többlet összeget ne követelhessen ilyen meg olyan mondva csinált ürügyekkel , deviza ár emelkedés stb.. stb..
  3. Jogtalan összegű Banki követelés esetén fogjunk össze és ha másképpen nem megy a végrehajtásra került ingatlant értéktelenítsük el , vagy tegyük tönkre , végső estben bontsuk közösen el .
  Ne gondolkodj , ha végre hajtottak az utcára kerülsz így is meg úgy is !!!
  Amit Ők tesznek veled azt tedd velük Te is !!!

  4. Nem a mi hibánkból származik az , hogy a felvett , több mint dupla összegű banki törlesztő részletet , nem tudjuk és nem vagyunk hajlandóak az Uzsorás Magyarországi Bankoknak visszafizetni .
  5. Kérlek benneteket nézzetek ki a fejetekből és nézzétek már meg mit csinál veletek a Kormány és Bankok , miért legyen nekik jó még az is , hogy téged az utcára rakott , itt van nektek ezt kapjátok ki , mert ez már máskép nem megy össze töröm le rombolom , hogy ti ebből mocskos férgek a végrehajtott ingatlanomból soha többet ne húzzatok még több hasznot .

 2. Ha egyszer az EU.Bíróság kimondta, hogy minden devizahitel szerződés semmis, akkor SEMMIS az egész világra, így Magyarországra vonatkoztatva is.Hiába mutogatnak egymásra… a bank+PSZÁF+közjegyzők csalást követtek el bűnszövetkezetben.Ezért felelniük kell.Már hivatalból is kellene a rendőrségnek vizsgálódni mégsem teszi.MIÉRT?Az emberek öngyilkosságba menekülnek és a kormány tétlenül nézi?Kit szolgál a kormány?Meddig tűri ezt a pofátlan garázdaságot és sorozat gyilkosságokat….
  Bank-PSZÁF-közjegyzők -végrehajtók-rendőrség együtt egy hatalmas bűnszövetkezet

Hozzászólás:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.