Minden állampolgár köteles lesz nyomkövetőt magánál hordani


Kedden adták át a Nemzeti Egységes Kártyarendszer első darabjait. A jelenleg érvényes diákigazolványok helyett mostantól aki újabb diákigazolványt igényel, már csippel ellátott igazolványt kap, és a jövőben már csak RFID-csippel ellátott igazolványokat fognak előállítani. Első körben a diákigazolványok esetében lép életbe az új rendszer, és bevezetik az oktatói, illetve kormánytisztviselő igazolványt.

A kormány tervei szerint a későbbiekben valamennyi személyazonossági okmányt RFID-csippel látnak el, majd az összes okmányt fel fogja váltani egyetlen kártya. Aki eddig homokba dugta a fejét és azt hangoztatta, hogy a társadalom feletti teljes ellenőrzés nem lehetséges – mi több, összeesküvés-elmélet – annak ideje elgondolkozni egy-két dolgon.

Az RFID a “Radio Frequency Identification” rövidítése, vagyis rádióhullámok segítségével drót nélküli adatátvitelt lehetővé tevő technológia. A lényege egy elektronikus kóddal beprogramozott mikrocsip, az ún. transzponder, amely egy miniáramkört és egy antennát tartalmaz, hogy egy azonosító jelet sugározzon ki. A kibocsátott kódot számítógéphez csatlakoztatott speciális olvasó berendezések, szkennerek segítségével lehet fogni.

Az RFID-csip feladatából adódóan kis mennyiségű adat tárolására alkalmas, egy újabb változata pedig lehetővé teszi a tárolt adatok felülírását. Mint azt az új diákigazolvány példája is mutatja, így a csip alkalmassá válik arra, hogy az iskolákban átvegye az ellenőrzők és a napló helyét. Az RFID-csipet régóta használják (leginkább nyugaton) az áruforgalomban, illetve beléptető rendszerekhez is, és a kormány tervei szerint az iskolákban, valamint a BKV járatain kötelezővé teszik majd az ilyen beléptető rendszerek bevezetését. A kormány szerint a közeljövőben a BKV rendszereit úgy alakítják át, hogy az RFID csip átvehesse a jegyek és bérletek helyét is.

Amit ez a hétköznapokban jelent: Első körben – valamennyi, iskolába járó diák ilyen diákigazolvánnyal fog rendelkezni. Mivel a BKV-t és az iskolákat bevonják az átalakításokba, ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a diáknak magával kell hordania az RFID csipet. Mindig magánál kell majd tartania, mert a BKV ellenőrnek ezt nyújtja majd oda jegy/bérlet helyett, iskolába érkezéskor ezzel tud bemenni a kapun, a tanórák után ezzel tud kimenni, majd hazafelé a BKV járatain megintcsak nála kell legyen. Az eszköz hatékonyságához nem fér kétség, így várhatóan a tömegközlekedés ennek megfelelően alakul majd minden városban. A tanároknak maguknál kell hordaniuk az RFID-csippel ellátott oktatói igazolványt, mert ezzel tudnak bemenni az iskola épületébe, és ezzel tudnak kimenni. A köztisztviselőknek, a kormányhivatalok alkalmazottainak már nem idegen ez a fajta beléptető rendszer, mert évtizedek óta ezt használják. Minisztériumokban általánosan használt eszköz a beléptető kártya, az új intézkedés csak egy újabb kártyát jelent, aminek már többféle felhasználása lehetséges. Olyan intézményekben, mint például az ország szétrablását lebonyolító vállalat utódszervezete, az MNV ZRt., az alkalmazottak minden egyes folyosó ajtaján csak úgy haladhatnak tovább, ha odatartják a beléptető kártyát, így a személyek mozgása ellenőrizhető. Ha valaki túl sokat tartózkodik a büfében, túl sokat van az épületen kívül, az mind regisztrált távollét, de bizalmas adatok kiszivárogtatásakor is egyszerűen visszavezethető a tárolás helye alapján, hogy melyik az a pár alkalmazott, akinek hozzáférése lehetett.

Első körben az intézmények alkalmazottai, tanulói – második körben a teljes társadalom. A Fidesz nyilatkozatai szerint ugyanis a későbbiekben a személyigazolványok és a vezetői engedélyek is RFID-csippel lesznek ellátva. Ha az első sorozat elkészül, már csak hónapok kérdése az új típusú személyigazolvány.

Mivel az RFID-csip egy adott kódot sugároz és minden állampolgár egyedi azonosító kóddal bír, ezért a magunknál hordott diákigazolvánnyal, személyigazolvánnyal és vezetői engedéllyel egyben visszakövethető a tartózkodási helyünk is. Ezek olyan dokumentumok, amit minden állampolgár köteles magánál tartani, így minden állampolgár köteles magánál tartani az RFID-csipet.

Az RFID-csip érzékelése a hétköznapokban nem lehetséges egy adott távolságon kívül, köszönhetően a beléptető rendszerekben használt alacsony érzékenységű készülékeknek. Ez lehetővé teszi, hogy a csipet csak egy adott helységben, ajtó előtt, stb. használjuk. Ha ezeknek a készülékeknek nem lenne gyengére állítva az érzékelése, abban az esetben pl. egyetlen BKV-jegy nyitva tartaná a közeljövőben Budapestre telepített összes BKV-s beléptetőt, vagy egyetlen diák beléptetője az összes diáknak nyitva tartaná az iskola kapuját. Vagyis az RFID-technológia rövidtávú volta nem azt jelenti, hogy csak egy adott távon belül érzékelhető csipet tesznek az igazolványokba, hanem logikus oknál fogva vannak/lesznek gyenge érzékenységű készülékek használatban.

Mivel az RFID-csip gyenge jelet bocsát ki, csak a vevő készülék érzékenysége fokozásának kérdése, hogy a jel távolabbról is érzékelhető legyen. Akár az összes egyszerre. Egy telefonközpont technikai háttere elegendő ahhoz, hogy kis átalakításokkal monitorozható és regisztrálható legyen a tízmillió állampolgár mozgása a nap 24 órájában. Nyilván nem véletlen egybeesés, hogy a kormány az új RFID-csipek bevezetésével párhuzamosan új állami telefonszolgáltatót hoz létre…

Nem nehéz mindebből észrevenni, hogy a Fidesznek köze nincsen a magyar érdekképviselethez (döbbenetes, de rengeteg embert még mindig megtéveszt), helyette szolgalelkűen a csak “New World Order” néven elterjedt szabadkőműves terror-rendszer lokális végrehajtója. Akinek még ez az intézkedés sem árulkodó, az várja csak meg, ameddig a gyerekének nem a diákigazolványába, hanem kötelezően a bőre alá ültetik az RFID-csipet, akár egy állatnak. Mi nem kérünk belőle.

Forrás: www.jovonk.info

Ha tetszett a bejegyzés, kövess minket a Facebook-on!

2012.04.24. Új műhold a „túlzott” széndioxid kibocsátók levadászására

2012.04.24. Távirányítású emberek: biohackerek károsíthatják az agyat?

2012.04.24. CISPA: újabb törvény az online szabadság ellen

2012.04.20. Az amerikai hatóságok megkapják az európai utasok személyes adatait

2012.04.04. Az orwelli felügyelőrendszer kialakulása

2012.01.19. A kényelem, mint fegyver

2011.11.29. Névsorolvasás helyett RFID chip

free counters

Hírdetés

18 című bejegyzés “Minden állampolgár köteles lesz nyomkövetőt magánál hordani” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

 1. BG! Ezt szeretem mikor valaki racionális érvekkel alá is tudja támasztani a gondolatait nem csak csacsog hülyeségeket úgy mintha értene is valamihez! Gratula! Ennek legalább értelme is van.

 2. Egy Világkormányzatot akarnak létrehozni,mely irányít minden embert.Ez a végső cél.Csak idő kérdése és megvalósul.Sokan nem veszik komolyan.nem akarják elhinni.pedig 1ö89 előtt volt egy nagyszerűen megszervezett besúgó hálózat.E fent említett módszer sokkal jobb ‘

 3. Szevasztok!

  Legyen valaki aki előre gondolkodik – első lépcső ebből a mocskos rendszerből való kilépésből – védekezés kép:

  SZEMÉLYAZONOSSÁGOT IGAZOLÓ CÍMPÉLDÁNY

  Alulírott.név./szül: hely, idő,hó. Nap, an: lakcímen lakó személyazonosságát – mint első tanú: név. Lakcím- mint második tanú: név, lakcím alapján ez okiratban személyazonosságát akként jegyzem, hogy a két tanú egyöntetűen elmondta kimondhatón bizonyítottnak személyazonosságát : id. KISS LÁSZLÓNAK – mely valóságos.

  …………………………Város, Falu, KÖZ – S – ÉG ………év…………………hó…..nap.

  név:………………………

  1.tanú……………………..

  2. tanú:……………………

  cég: hosszú ph. Közjegyző

  ………………..ügyszám……………………………………………………………………

  T A N U S Í T O M , hogy id. Kiss László /szül: Szombathely, 1952.február 14. . an: Tóth Ilona, lakcíme: Bázakerettye, Petőfi út 7. magyar ember, mint azt az első sz. tanú: név
  Elmondta, hogy Kiss Kálmán Söptéről /lakcím/ Oladba/lakcím/ nősült 11 – főscsaládból aki az édesapja – Tóth Ilona aki Oladban/lakcím/ született – akinek édesanyja Tamás Erzsébet /Vasszécsény/ és édesapja Tóth József /Olad/ volt, 3-fős családból, illetve egyik fiú testvére csak anyáról Molnár Miklós /Szombathely Kárpáti ut/ volt.

  Mindezek tanú vallomások alapján igazolta, és a mai nap jelenlétemben elhangzott a tanúk által.

  ………………….város,falu, köz-s-ég, ………….év szám, hó. Nap ……….számmal és betűvel.

  PH: KÖZJEGYZŐ aláírása és körpecsétje!

  Szer-e-tett:
  Spari…

 4. Az RFID csak egy eszköz, ám az emberek nyomonkövetésére a leghatékonyabb! No persze nem az utcán (ott is lehetne, elegendően sok olvasóval, ahogyan a nagyáruházak kijáratánál) De mit szólnának az RFID félagyú védői és propagálói, ha bárhová mennek, az összes ajtó (és kapu) kizárólag az RFID jelére nyílna ki pl.??? Az autó nem indulna az személyes RFID nélkül, a házak kapui nem nyílnának, stb… KÉNYTELEN lenne mindenki magánál hordani. Innen már csak egy lépés a bőr alá ültetés. Onnantól mindenki követhető bárhová megy, mert egy síma RFID-t be lehet csomagolni 5 réteg alufóliába, de ami a bőrünk alatt van, azzal nem tudunk mit csinálni.
  De akkor is rá fognak fázni a disznógazemberek, mert egyre több végtelenül elkeseredett ember van, akiket már nem érdekel a büntetés, és bizony cselekedni fognak az életük árán is, mint az más égtájak alatt már bevett szokás ez ellen a világ legaljasabb és leg-gyalázatosabb kamatrabszolgatartó rendszere ellen, meg az önmagukat kiválasztottak népe ellen

  1. Már nagyon régóta nyomják a propagandát 😉 HollyWood pedig az agymosás egyik alapvető eszköze. Úgy fogadod el a feltöltött eszméket, hogy észre sem veszed…

 5. Csatlakozom az előttem szólókhoz. Ez egy baromság! A video az adó-befizetésről szól, azt pedig azért javaslom mindenkinek. Nálunk bizony sokan “elfelejtik” befizetni az adójukat valószínűleg még mindig, és nem a fizetésből élőkre gondolok. Amerikában ezt nem tehetik meg már nagyon régen, és nem a chipek miatt.

  1. Mi a baromság? Az, hogy a diákigazolványban RFID chip lesz, vagy az, hogy anélkül nem mehet be a gyereked az iskolába? Kötelező lesz magánál tartani, vagy nem?
   A videó pedig csak arról szól, hogy ebben már semmi új nincs, csak nálunk aludták át az elmúlt 10 évet az emberek a VV sorozat nézése közben. Mindent tudhatnak rólunk, amit csak akarnak. Ebben semmi új nincs. Azonban a kötelező jelleg már egy új elem (a szankcionálás már csak hab a tortán). Eddig ez nem volt. Ez a a poszt csak erről szól.

   Értő olvasás kettes 😀

 6. Gratulálok, ez egy igazi hangulatkeltő balfaszság. Az RFID-s kártya egyrészt nem sugároz csak úgy és nem lehet a hatótávolságát fokozni pusztán az érzékenység növelésével. Ugyanis ennek az eszköznek nincs saját tápellátása. Csak akkor képes adni, ha megfelelő közelségben van hozzá egy koncentrált energiaforrás. Ennek jelenlegi technikai korlátai miatt a pár centis leolvasási távolságot nem lehet túlszárnyalni, hacsak a tojásaid nem főnek meg a gatyádban és a vonatkozó emissziós rendelkezéseket nem sértik meg igen durván (ami nem elvi kérdés, mert egy ilyen olvasó közelében akkor tönkremenne a telefonod, laptopod például). Az RFID-t (vagyis a működési elvére épülő megoldást) nemhogy elvétve, de rég tömegesen használják itthon, legfeljebb nem így hívod az áruházban a lopásvédelmi matricákat. A kutyákba, malacokba oltott csipke is RFID. A megfigyelhetőség meg igazi paranoid bullshit, egyrészt mobiltelefonod gondolom van, na akkor az RFID-nél sokkal jobban működő és bevált megoldással már régen tudni lehet azt is, hogy éppen a WC-n ülsz Máltán, a GPS vevőknek hála pedig még pontosabb a kiértékelt adat (amihez hasonlót még csak nem is tud az RFID), másrészt mert facebookon, linkedinen feltörekvő generációnk önként, dalolva meséli el a világnak, hogy éppen holmit csinál.
  Ha meg ennyire nagyon zavar az RFID, akkor vegyél a kártyának egy helyes kis fém névjegykártyatartót, az ugyanis garantáltan leárnyékolja.
  Kár ilyenre pazarolni a betűket, sávszélességet, ámbár ha ezzel a pár sorral meg lehet győzni téged, akkor végülis megérte, de valamiért úgy érzem, nem fog menni 🙂 .

   1. Tipikus. Nem válaszokat ír, hanem videót linkel. Ilyen ismerősből te vagy a sokadik, és neked is elmondom, hogy az ilyen tévés anyagok éppúgy nem érdekelnek, mint a hozzád hasonló semmittevők hangulatkeltő marhaságai, ébresztőfilmjei. Nem, nem azért, mert hihetetlen, hogy van egy falépítő szabad közösség, és hogy világuralomra törnek totális kontrollal, hanem mert ez a teória éppúgy jó valakinek, jó arra, hogy el lehessen terelni potenciális kérdésekről az arra ráérő elméket, és hogy ki lehessen szolgálni az ember kapzsi, és telhetetlen mögé látni akaró vágyait, kontrollálva és remek pszichológiával hatva arra.
    További kellemeset, ne fáradj válasszal, leiratkoztam, van elég ismerős, aki naprakészen tartja a rálátásomat 🙂 .

 7. Ez egy hülyeség … az RFId technológia is csak egy eszköz, aminek ugyanúgy megvannak a maga előnyei, hátrányai és korlátai, mint bármi másnak a világon … ha nem hiszed nézd meg ezt:
  http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:Wffd14R-1ksJ:www.nhit-it3.hu/index.php%3Foption%3Dcom_content%26view%3Darticle%26id%3D6480%253Ait3-2-2-3%26catid%3D62%253Aradiofrekvencias-azonositas-rfid%26Itemid%3D913%26lang%3Dhu+RFID-%C3%A1rny%C3%A9kol%C3%A1s&cd=1&hl=hu&ct=clnk&gl=hu

   1. Hm, és ennek mi köze az RFID-hez?
    Figyeld, a weboldalad emlékszik rám, megjegyzett magának. Ez is egy megfigyelés. Kötelező emilcímet megadni, meg nevet is. Persze én döntöm el, hogy ez fiktív legyen, ámde van egy IP cím, ami alapján el lehet jutni hozzám. Persze lehetek nagyon dörzsölt és jöhetek valami anonim proxin keresztül, de én bátor férfi vagyok, és hiába felvilágosult, mégis bevállalom, hogy neked, egy számomra hótismeretlen embernek lehetőséget adok személyes adataimmal való visszaélésre. Bízzak meg benned, mert te is felvilágosult vagy? 🙂

    1. “…csak egy eszköz, aminek ugyanúgy megvannak a maga előnyei, hátrányai és korlátai, mint bármi másnak a világon …”
     Asszociáció mond Neked valamit?
     Tanulni, tanulni, tanulni…

    2. Lib. Te ilyen tanító vagy? 🙂
     Te is jól tudod, nálam biztos jobban;-), hogy az asszociáció mögöttes jelentéstant is hordoz, az atommal asszociálni meg éppoly hatásvadász dolog, mint a cikk. Bezzeg a kérdésekre tartózkodsz választ adni, a nem releváns tárgyakban fejet a homokba és maradjunk meg a saját összeesküvés-elméletünknél. Tudod, nekem is van egy ilyen elméletem. Teljesen felesleges ide Nagy Összeesküvés, meg a falépítők szabad szakszervezete, ez az emberiség önmagát is prímán el fogja intézni, és ehhez még csak nagy erőket sem kell mozgósítani. De félre a személyes intuíciókkal. Azt írod, hogy a kötelező mivolta az, ami aggodalmat vált ki. Furcsa érv ez, hiszen megszületésed pillanatától kezdve egy kötelezően regisztrált ember vagy a világban, akiről tudni lehet sok mindent és amennyiben elég hangosan vagy rendszerellenes, tuti, hogy titkosszolgálati eszközökkel figyelni fognak kiemelten is. Az RFID-t egyelőre nem fogják bőr alá rakni, és a leolvashatóságának vannak megkerülhető pontjai, ezek a víziók a jelen formában megalapozatlanok, ennél sokkal hasznosabb gondolatokat is lehetne adni a világnak erről a technológiáról. És az, hogy az atom fegyverré vált egy világháborúban, nem igazán komoly érv az aggodalom mellett, a világ édesvízre szomjazó részét is el lehet látni vízzel, vagy aggódni afelől, hogy belefulladnak, mert nem tudnak úszni. Bármiből lehet fegyvert csinálni, a technika bármely vívmánya jó eséllyel a hadiipar által menedzselt dologhoz köthető, de ennél sokkal nagyobb bajunk is van a világgal, mint az RFID.

Hozzászólás:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.