Civilek a célkeresztben


A NATO főtitkára, Anders Fogh Rasmussen újra kijelentette, hogy a NATO nem fog beavatkozni a szíriai helyzetbe, még az ENSZ felhatalmazásával a civilek védelmének okán sem. Rasmussen pénteken Ankarában járt a Törökország NATO csatlakozásának 60. évfordulójának alkalmából tartott rendezvényen, ahol felszólította a térség államait, hogy térségi szinten találják meg a megfelelő választ a szíriai helyzet rendezésére.

Vagyis a NATO a kínai és orosz vétó ellenében már nem meri hivatalossá tenni Szíria megszállását. A NATO országok különféle alakulatai hónapok óta jelen vannak Szíriában előkészíteni a terepet az invázióhoz, és az ENSZ jóváhagyása csak ahhoz lenne szükséges, hogy a nagyarányú átcsoportosítások is megkezdődjenek. Ugyanis Szíriában mindeddig nem tudtak állandó frontot létrehozni, még a térségben kiképzett Szír Felszabadító Hadsereg segítségével sem. Egy helyi tudósító szerint a Homszban kialakult ostromállapot ugyanannak a stratégiának köszönhető, amit sorban a többi várossal is végigcsinálnak.

Az orosz helyszíni tudósító szerint a folyamat a következőképpen zajlik: egy alapvetően békés városban, ahol korábban még kormányellenes tüntetések sem voltak, megjelennek a CIA, az MI6 és a Moszad halálosztagai. Nincsenek össze-ütközések, nincsen front, és tüntetések sem. A háztetőkön időnként megjelenik egy-egy mesterlövész, és az utcán véletlenszerűen lelőnek valakit az ott sétáló civilek közül. A civil lakosság körében a feszültség egyre nő. Nem tudják, ki áll a gyilkosságok mögött, az emberek napi rendszerességgel esnek össze és halnak meg a nyílt utcán. A feszültség egyre fokozódik, és a napi rendszerességűvé váló halálesetek miatt a civilek, vagy a helyi hatóságok behívják az állami haderőt a városba. A hadsereg bevonul, és akkor elszabadul a pokol. A CIA/MI6/Moszad halálosztagok ilyenkor felváltva lövik a hivatásos katonákat, és a közelükben tartózkodó civileket. Mivel Szíriában a legkülönbözőbb vallású, etnikumú és világnézetű emberek élnek együtt, egy idő után az emberek elkezdik egymást, illetve az állami haderőt okolni a halálesetekért. Ezen a ponton kezdődnek a kormányellenes szervezkedések, a tömeges tüntetések, ahol természetesen civilek sokasága hal meg, és senki nem tudja bizonyítani, hogy nem a kormányerők lőttek le több száz embert. A helyzet odáig fajul, hogy Homszban az állami kórház adatai szerint naponta több mint háromezer embert hoznak be lőtt sebekkel, mindegyiküket a háztetőkről lőtték meg, és legtöbben bele is halnak a sérülésekbe.

Amit ezek a terrorista alakulatok művelnek a országban, az módszeres népirtás. Ezek után van képe Rasmussennek kiállni és azt mondani, hogy a NATO nem avatkozik be. Ami jelenleg Szíriában zajlik, az a NATO beavatkozásának, folyamatos tevékenységének köszönhető! Számukra az egyetlen gondot a kínai és az orosz ellenállás megjelenése jelenti, ami miatt nem tudják hivatalossá tenni az inváziót, hanem a térség arab államait kell felszólítani, hogy “találjanak megoldást” a szíriai helyzetre.

Forrás: http://www.jovonk.info

Kételkedőknek itt egy amerikai zsoldos vallomása:

2012.02.18. Az iráni haditengerészet hajói kikötöttek Szíriában

2012.02.16. Líbia: egy évvel a polgárháború kezdete után

2011.12.13. Lavrov ellenzi a Szíria elleni szankciókat

2011.12.07. Szíria támadása elkezdődött?

2011.12.01. Megszigorítja az EU a Szíria elleni szankciókat

2011.11.29. Moszkva óva int az ultimátumoktól, és hadihajókat küld Szíriába

2011.11.27. Oroszország rakétákkal látja el Szíriát a NATO támadás ellen

2011.11.25. Az Arab Liga repüléstilalmi zónát akar bevezetni Szíria felett

2011.11.21. Orosz hadihajók szíriai vizeken a NATO támadás megakadályozására

free counters

Hozzászólás:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.