Az USA elvesztette az afganisztáni háborút


Az Egyesült Államok szívesen tárgyalna az afganisztáni háború lezárásáról a tálibokkal. Ezt több sajtó cikk közölte már, különböző politikai vezetők ezt nyilatkozták. Most a tálibok üzenték meg, hogy készek tárgyalni Washingtonnal a békéről. Az Egyesült Államok hajlik a tárgyalásokra. A tálibok azonban kijelentették, hogy nem tárgyalnak a kabuli báb-vezetéssel, és annak hatalmát nem is fogadják el. Az USA viszont ehhez kötötte a tárgyalások alapját.

Orosz elemzők szerint (az elemzések másfél évvel ezelőtt jelentek meg), az USA valójában elvesztette a háborút. Most azonban megjelent a CIA legteljesebb vizsgálati anyaga, mely alátámasztja a korábbi orosz tanulmányokat. A CIA vizsgálat egyértelműen megállapít két dolgot. Az afganisztáni háború zsákutcába került. Állásaikat tartani tudják, de az országot behódoltatni nem lehet, patthelyzet alakult ki, melyet az USA nem is képes megfordítani. A másik, hogy ha az USA 2014-ben elhagyja az országot, a jelenlegi kabuli vezetés pillanatok alatt összeomlik.

A tálibok is tisztában vannak mindezzel. A tálib vezetés azonban túlzásba viszi a muszlim törvények betartását, ezért a környező államok nyomását is figyelembe kell vennie. Ha tárgyal, akkor mindkét fél érdekelt abban, hogy mielőbb tárgyaljon. A nyugati világ abban, hogy lehetőség szerint megpróbálja a radikalizmust csökkenteni, a tálibok pedig abban, hogy már így is rengetegen haltak meg, el kell kerülni a további vérontást, és így a haza megmentőiként jelennének meg, úgy, hogy azt ráadásul nagyhatalmak is elismerik.

Azok az idősebb emberek, akik az elmúlt évtizedek háborút figyelemmel kísérték, emlékeznek jól. Éppen így kezdődtek a tárgyalások annak idején Koreában, majd Vietnamban is. Most pedig nem Afganisztán átadásáról, hanem feladásáról kell tárgyalniuk.

Az USA azt is tudja, ha nem játssza át megfelelő kézbe a hatalmat, az ország egy pillanat alatt totális káoszba süllyed. Olyanba, amely azonnal humanitárius katasztrófával, mészárlásokkal, és járványokkal fog járni. Mindennek az okozója pedig kizárólagosan az USA lesz. Ennek a média súlyába bármelyik vezetés belerokkanna.

Az viszont biztos, hogy ha sikerülne megegyezni a tálibokkal és az USA kivonul, Afganisztán még sokáig egy forrongó háborús övezet lesz. Az afgán gazdaság évtizedek múlva kezdhet egyáltalán kialakulni. A környező államok pedig hatalmas harcot vívhatnak a kábítószer szállítmányok ellen.

Forrás: www.jovonk.info

Akkor jöhet az iráni kaland? Ott is hasonló terep várja őket, és addig lesznek sikeresek, amíg 100-1000 kilométerről oszthatják az észt, gyilkolhatják a civil lakosságot. Amikor a szárazföldön kell megmutatniuk tudásukat, ugyanilyen “fényes” eredményeket fognak elérni.

A Szovjetunió bicskája is beletört az afgán hegyekbe, ők is hazakullogtak. Most a Nagy Testvér is megteheti ugyanezt.

Azért még a végére is jut a “dicsőséges” tetteikből, amivel bemutatják, hogyan is szolgáltatnak igazságot, hogyan terjesztik igazából a demokráciát a “civilizálatlan”, “barbár” területein a Földnek…

18+ tartalom, csak erős idegzetűeknek!

A képeken is látszik, hogy a “Tálib harcosok” csúcstechnológiás talicskával támadtak az “Igazság és Béke” bajnokaira, akik hősiesen leküzdötték őket, majd megjelölték territóriumuk határát (ahogy a többi állat is szokta).
Az USA-nak politikai és diplomáciai csapás is a felvétel, mert épp most indítaná be a béketárgyalásokat a tálibokkal. Ennél is nagyobb az erkölcsi vereség. A hullagyalázással ugyanis az afgán nép szemében az amerikai katonák egy szintre kerülnek a tálibokkal.

Korábbi bejegyzésünkben egy amerikai veterán is beismerte, hogy ők az igazi terroristák. Az ilyen videók tökéletesen alátámasztják állítását…

George Carlin az USA háborús politikájáról beszél az alábbi videóban, és szavai a mai napig megállják helyüket:


Már csak egy kérdés maradt: mikor nyílik már fel az emberek szeme, hogy a valóságot lássák, és ne higgyék el azt a szemfényvesztést, amit a mainstream médiák tolnak eléjük?

“Kanadában egy rokonomat próbáltam “felébreszteni”, hogy mit tesznek az amcsik Irakban. Nem akarta elhinni, hogy csak az olaj kell nekik. Azt próbálta bizonygatni, hogy a demokráciát hozzák el az irakiaknak. Végül így zárta le: – Én azt akarom hinni, hogy jót tesznek…”
Egy hozzászólás az amerikai veterán beszámolójának videójához.

2012.01.12. Moszkva óvja az Európai Uniót az iráni olajembargótól

2012.01.10. Irán válasza az olajembargóra a Hormuzi-szoros lezárása lenne

2012.01.06. Irán újabb hadgyakorlatot tervez a Hormuzi-szoros közelében

2012.01.06. Amerikai csapatok érkeznek Izraelbe

Hozzászólás:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.