A gyógyítás művészete


Az antropozófus orvoslás az antropozófia emberképén alapszik, mely szerint az ember a filogenezis során négy tagot fejlesztett ki, úgy mint a fizikait, mely megfelel az ásványvilágnak, az éterit, mely megfelel a növényvilágnak, az asztrálist, mely az állatvilág megfelelője és az ént, mely az eddigi fejlődés legmagasabb formációja és amelyet a fejlődés során még további három fog követni. Steiner szerint az emberi test hármas tagozódású: van az idegi-érzékszervi rendszer, az emésztési-végtag rendszer és a kettő közt egyensúlyt tartó ritmikus rendszer. Ezek sorrendben az akarati, az értelmi-képzeleti, illetve az érzelmi élet hordozói. A három egyensúlya jelenti az egészséget, az egyensúly megbomlása a betegséget. Az antropozófus teljes mértékben elismeri a természettudományos orvoslást, de azt a szellemtudomány felismeréseivel kitágítja. Így részletesen kifejti a különböző lelki-szellemi síkok és a fiziológiai-szervi folyamatok szoros összefüggését, kölcsönhatását, és ebből messzemenő következtetéseket von le mind a diagnózis, mind a terápia vonatkozásában.

A gyógyításban túlnyomó többségben természetes ásványi és növényi anyagokat alkalmaz, többnyire a homeopátiából ismert potencírozási eljárással előállítva. A gyógyszerek előállításánál újabban figyelembe veszik a napszaki kozmikus hatásokat, valamint a különböző évszakokban gyűjtött gyógynövények eltérő hatásait is.

A terápia szerves része az orvos – beteg kapcsolat, a páciens türelmes meghallgatása és biográfiai elemzése, a művészeti terápia (zene, festészet, plasztika), valamint az euritmia, mely egy Steiner által kifejlesztett – és a terápia céljaira továbbfejlesztett – kifejező, ritmikus tánc.

Szerte a világon ma több mint ezer antropozófus orvos működik. Több klinikájuk, illetve kórházuk van, főleg Svájcban és Németországban.

A Kulturális Kreatívok “A gyógyítás művészete” című filmje erről szól:

Forrás: www.vitalitas.hu

Ajánlom a KK NET TV adásokat is: első adás, második adás 😉

2012.01.02. A betegségipar csodái

2011.12.27. A megújuló megelőzte az atomot Németországban

2011.12.23. Sokan vagyunk?

2011.12.18. A hang, mint fegyver?

2011.12.14. Börtönben élünk?

2011.12.09. Kiszabadulhatunk-e a rabszolgaságból?

2011.12.19. Az orvos, aki rájött, hogy akár gyógyíthat is

2011.09.24. Kételkedik a fizikusvilág, de várja az igazoló mérések eredményét

2011.08.22. A német falu 321%-kal több energiát termel, mint amennyit felhasznál

2011.08.06. A németeknél a közmunka nem kényszermunka

free counters

2 című bejegyzés “A gyógyítás művészete” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

  1. Igen, és vannak a világon komoly elismert szakemberek, akik már úgy gondolják, az energiagyógyászaté a jövő …!!! http://www.youtube.com/watch?v=pTOXIHQCo0U&feature=share
    És ez a kezében, otthonában lehet “bárkinek”!
    Ezzel kapcsolatban a : http://www.eamega.com/csaba oldalon lehet tájékozódni, de a tisztelt szerkesztőnek szívesen küldök olyan tájékoztató anyagot, ami egy következő cikk lehet.
    Szép napot!
    P.Csaba

Hozzászólás:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.