A sokkoló igazság a folyamatban lévő EU összeomlásról


Az alábbi videó egyértelmű bizonyítéka annak, hogy igenis élnek a világon olyan emberek, akik számára a Föld nevű bolygó nem több egy hatalmas Monopoly játéktáblánál. Vannak, akik számára államok, emberek milliói, erőforrások, termőföld, időjárás, minden csupán óriási táblázatok tömöríthető, diagramokon megjeleníthető oszlopsorai, amikben mi, hétköznapi életet élő, dolgozó emberek már soha meg nem jelenünk. Túl kicsik, jelentéktelenek vagyunk, túl sokan vagyunk.

Ők pedig szeretnék leírva látni, hogy velünk soha nem kerülnek egy kalapba; ha felmutatják az igazolványukat, minden ajtó megnyílik, legyen az hivatal, hálószoba vagy börtön. Ami az övék, azt a játéktábla apró figurái soha el nem vehetik, még csak rá sem nézhetnek.

Az egyre gyakrabban vitatott amerikai FED, a nemzetközi pénzügyi intézmények, bankok, pénzalapok kialakulása mára már történelem, együtt élünk velük, ismerjük és megszoktuk őket. Az ESM viszont új, és most mutatkozik be a maga teljes valójában. Az a félisteni szerep, teljhatalom és sérthetetlenség, amelyet magának itt is megkövetel, most látható, olvasható bárki számára.

Vagy elfogadjuk azt a jövőt, amelyben mondjuk az ESM “munkatársai” a szó szoros értelmében bármit megtehetnek velünk, és “vélelmezzük” azt, hogy ezzel a lehetőséggel soha nem fognak visszaélni, ahogy ezt megtették mondjuk a FED nevében az egész világon, vagy Világbank néven Argentínában.

Forrás: www.hajnalvilag.blogspot.com

2011.12.13. Van Rompuy gyors eljárást vár az új EU-szerződés elkészítésére

2011.12.04. Delors: “az euró kezdettől hibás volt” – Telegraph-interjú

2011.12.01. Londoni elemzők: euróövezeti felbomlás

free counters

Hírdetés

3 című bejegyzés “A sokkoló igazság a folyamatban lévő EU összeomlásról” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

  1. Melyik ujjunkat harapjuk meg, hogy kevéssé fájjon? Ha az IMF (ezen az ESM szerződésen keresztül) “megmenti” az Uniót és benne hazánkat is, akkor – látható a videóban is – olyan igát veszünk a nyakunkba, amit nem igazán tudunk majd lerázni. Ha bátran beállunk a jelenleg Orbán által folytatott “nemzeti szabadságharcba”, akkor – mivel a nemzetállamoknak ESÉLYE SINCS a nemzetközi pénzoligarchiával szemben – garantált a bukás, vagy az elszigetelődés. De valódi demokrácia egyik esetben sem lesz. Az első esetben pár ezer ember dönt majd milliárdok sorsáról (EU-s szinten százmilliókéról), a második esetben meg egy kis zsebdiktátor fogja megmondani, hogy mi a frankó. Szóval akkor melyik ujjunkat harapjuk meg, hogy kevésbé fájjon? Nagyon jól írta egy cikkben meg Scheiring Gábor, hogy miféle “trilemmában” vagyunk. A Demokrácia, a Tőke és a Nemzet hármasában egyszerre csak két összetevő lehet működőképes. A harmadikat a rendszer kiveti magából. Az EU ebben a formában kvázi a nemzetek önrendelkezését szünteti meg, ami a nemzet egyik alapjoga, Orbán társadalmában pedig a Tőke és a Nemzet a hangsúlyos, neki túl nagy demokráciára nincs szüksége. De ha így folytatja a harcot, akkor a Nemzet ugyan megmarad, még a Demokrácia is, de a Tőke köszöni szépen, de nem kér belőlünk. A nép ennek sem örülne túlságosan, attól tartok. Valami olyasmi kellene, ami ezen mindhármon túl tud lépni.

Hozzászólás:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.