A rothadó rendszer bűze


A jegybankok összefogtak az adósságválság enyhítése érdekében. Az amerikai Fed, számos más jegybankkal összefogva szerdán a pénzrendszer megsegítése mellett döntött, növelve a dollárcímletű pénzek rendelkezésre állását az Egyesült Államokon kívüli országokban, az európai adósságválság miatti egyre növekvő aggodalomra reagálva. A bankok bejelentették, hogy a külföldi országok az eddigihez képest fél áron vehetnek kölcsön dollárban saját központi bankjaiktól a Fed által biztosított összegből. A kölcsönök a korábbi 2012 augusztusi határidő helyett 2013 februárig állnak rendelkezésre – írja a New York Times a jegybankok összehangolt likviditásnövelő akciójáról.

„Az intézkedések célja enyhíteni a pénzpiacokra nehezedő nyomást és ezáltal megkönnyíteni a kiskereskedelmi hitelek folyósítását is a gazdasági tevékenységek élénkítése érdekében,” áll a Fed nyilatkozatában.

Az emberek felé közvetíteni kívánt üzenet lényege: „Hála az égnek, itt a megmentősereg!”
Mint tudjuk ez a hatalmi elit első számú és legfontosabb üzenete a társadalom számára: a pénz hatalma erős, amivel mi mesterien bánunk mindenki javára. A „rendszer” nem inoghat meg vagy bukhat el. Egy kicsit sem.

Tegyük fel magunknak a kérdést: kinek a rendszeréről is van szó?

Nem azé a hárommilliárd emberé, aki napi 1 dollárból próbál megélni, túlélni. Nem a nyugati országokban élő hajléktalanoké és nem is az éhező gyerekeké. Nem az alkalmi munkából élő millióké és nem a londoni utcazenészeké. De még csak nem is az Afganisztánban harcoló amerikai tengerészgyalogosoké.
Ez a rendszer kizárólag a hatalmi elit számára jó. Az ő tulajdonuk. Ők működtetik, saját igényeik szerint. Hogyan kételkedhet valaki a hatalmi elit létezésében, amikor a fent leírt látványosság az orrunk előtt történik? Íme, még néhány szemelvény a cikkből:
A Wall Street-en a tőzsde 9 óra 30 perces nyitásakor, másfél órával a bejelentést követően, szárnyalni kezdtek a részvények. A Standard & Poor’s 500-as részvényindexe 3,2%-kal, míg az európai tőzsdék átlag 4%-kal emelkedtek a kereskedés késői óráiban.

A lépés egyértelműsítette, hogy a szabályozók egyre aggasztóbbnak tartják az adósságválság hatására a pénzintézetekre nehezedő nyomást. Különösen az európai bankok számára egyre nehezebb kölcsönhöz jutni a megszokott forrásokból.

Janet Yellen, a Fed alelnöke keddi beszédében kihangsúlyozta „a nemzetközi együttműködési politika megerősítésének fontosságát” hozzátéve, hogy „a globális gazdaság különösen nehéz kihívásokkal küzd.”
A rendszer NEM küzd különösen nehéz kihívásokkal. Az elit belterjes, korrupt jegybanki rendszere küzd különösen nehéz kihívásokkal. Ez történik, amikor éveken keresztül a semmiből állítanak elő pénzt. A gazdaság addig torzul, míg végül összeomlik. A világ efelé tart jelenleg.
A pénzügyi zsonglőrök egy ideig még a levegőben tudják tartani a labdákat, de előbb-utóbb lepotyognak a földre. Mi a megoldás? Az elit úgy gondolja, hogy még több pénzzel újrakezdhetik a zsonglőrködést, de az idő és a rendelkezésre álló labdák száma fogy.

A legtöbb média a tőzsdék „szárnyalásáról” beszélt tegnap az intézkedés hatására. Ki az, aki ma azt gondolja, hogy a világ nagy tőzsdéi nem egy maroknyi ember akaratának engedelmeskedő eszközök csupán? Ez nem kapitalizmus, hanem merkantilizmus.
Ez a néhány elképzelhetetlenül gazdag család, amely a világ jegybankjait (és az azokat elvileg felügyelő kormányokat) működteti, el akarja hitetni velünk, hogy a beavatkozás a javunkra történt. Van nekünk bármi érdekeltségünk ebben a jelenlegi rendszerben?

Rendszernek is alig nevezhetjük már. Közelebb állunk a valósághoz ha „szabadpiacnak” álcázott parancsra irányított gazdaságról beszélünk. Olyan rendszer ez, ami megbünteti a tömegeket, hogy egy maroknyi ember hatalmon maradhasson.
Ez a rendszer mesterséges, a kis vállalkozásokat tönkretevő, az emberek otthonait elorozó üzleti periódusokat hoz létre. Megbünteti azokat, akiknek nincs elég pénze a nehéz idők túlélésére. Olyan rendszer ez, ami először arra ösztönöz, hogy vegyél kölcsön a folyamatosan elértéktelenedő valutából, majd éhhalállal fenyeget, ha elfogy a pénzed az üzleti periódus irányváltásakor.

Az elit nem menti meg a rendszert. Mindössze felszínen tartja még egy darabig, amíg befejeződnek az új világrend színre lépésének előkészületei. Ez persze kockázatos vállalkozás, mert komoly káoszra van szükség a kívánt hatás eléréséhez.
A káoszkeltés is folyamatban van jelenleg. A rendszer összeomlása közben pedig a hatalom konszolidálása folyik. Ilyen összehangolt jegybanki lépésről még nem hallott a világ! Ki szervezi? Mikor folytak az intézkedést engedélyező tárgyalások? Közületek valaki részt vett rajtuk, vagy hallott valamit felőlük? Mert mi nem. Nekünk nem szóltak.

A világkormány felállítása e sorok írása közben is folyik. Az elit most is a hatalom összpontosításán ügyködik a rendszer megmentésének zászlaja alatt. Ezt a rendszert nem érdemes megmenteni és nincs a világon annyi pénz, ami képes lenne rá.
A mostani, több tízezer médium által örömujjongással fogadott intézkedés sem elég erre. Az elit tisztában van ezzel és a lépést csupán fékezésnek szánta. Szerintünk a felmentő sereg következő állomása az elit egyik legkedvesebb területe lesz…

A HÁBORÚ…

Sokszor mondtuk már, hogy az Internet forradalomnak köszönhetően az elit kénytelen változtatni taktikáin. Nehéz félelemkeltéssel manipulálni a tömegeket, amikor egyre többen jönnek rá, mi is történik valójában.
Ebből kifolyólag az elit némelyik kampánya nem olyan hatásos, mint amilyenre számítottak. Különösen a hiány kampányok, mint a globális felmelegedés vagy az olajcsúcs esetében. Az elit kénytelen keményebb, kézzelfogható eszközökhöz nyúlni: rendőri intézkedéseket, drákói törvényeket, stb. alkalmaznak, amelyek célja az emberek megfélemlítése, nehogy áttörjék az időközben köréjük épített globális kormányzás falait.
Sikerülni fog nekik? Nehéz hétmilliárd embert rákényszeríteni valamire, amikor tudják, hogy erőszakkal terelik őket az ellentétes irányba.

Az elit azonban nem adja fel könnyen. Hozzászoktak a hatalomhoz és úgy gondolják, hogy joguk van hozzá. Új taktikákat, új elterelő hadműveleteket, új zűrzavarokat próbálnak ki. Saját szervezeteik vannak erre a célra, mint például a társadalmi mémek gyártásában utánozhatatlan Tavistock Intézet.

A kommunikációs forradalmak azonban hatalmas erők megmozgatására képesek. Ami a Guttenberg nyomda idejében történt akkor régen, ma megismétlődik. Legalábbis úgy tűnik. Nincs az a provokációból, megtévesztő vagy elterelő szándékkal kirobbantott tüntetés vagy akció, ami megállíthatja. Ezért gondoljuk, hogy a következő állomás valamilyen háború lesz. Háború, aminek azon a bizonyos maroknyi családon kívül ismét csak vesztesei lesznek. Ezért nem vagyunk túl izgatottak a jegybankok mostani pénzosztási akciója miatt. Sokan pezsgőt bontanak. Mi inkább várunk.

Érezni, ahogy a rothadó rendszer bűze szétárad a levegőben. Sajnos lehet, hogy nemsokára ez már a háborúban elesett tetemek szaga lesz.

Forrás: www.idokjelei.hu

2011.10.25. A Vatikán egy globális pénzügyi hatóság felállításáért

2011.10.17. Az USA Irán-politikája egyenes út a háborúhoz

2011.10.10. A NATO új háborúra készül

2011.09.09. Az EKB elnöke is globális kormányzást akar Európában

2011.08.25. Obama vajon Szíria ellen is háborút indít?

2011.07.19. Líbia: Háború a világkormányért 2.

2011.07.19. Líbia: Háború a világkormányért 1.

2011.07.18. Izrael Irán megtámadását tervezi?

2011.06.25. A gazdasági válság nem a véletlen műve?

free counters

5 című bejegyzés “A rothadó rendszer bűze” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

 1. Köszi a javítást. Egy linket kaptam egy ismerősömtől hivatkozva erre a cikkre, mint érdekes olvasmány. Nem ismertem az oldal többi írását. (Bár mostanra már pár másik irományotok is elolvastam)
  Nem mondom azt, hogy nem igazak a cikkben leírtak. Egyetértek a felvázoltakkal. És azt gondolom, hogy a jelenlegi kapitalista gazdasági modell valamiért nem működik. Nem tudom miért nem. Csak azt érzékelem, úszik az egész világ az adósságban. A pénzpiacok egyik válságból esnek a másikba. Az emberekben folyamatos hiányérzet van, elégedetlenek, tehetetlenek, mókuskerékben vannak. A fejlettnek nevezett országokban az utcákon tüntetnek. Hol itt, hol ott, de valahol mindig épp sztrájkolnak. Nem mintha más módszerekkel, de nem így lett volna történelmi ismereteim alapján rég a civilizáltnak nevezett társadalmak esetében is. De ha csak a jelenlegit nézzük is azt gondolom, nyilván nincs ez rendjén. Nehezen tudnám azt elfogadni és megérteni, hogy ez az az egyensúlyi állapot, ami minden embernek megfelelő és normális. Már csak azért sem, mert az én fejemben viszonylag béke és nyugalom van a lehetőségeimhez képest. Próbálok elégedett lenni azzal ami van. Addig nyújtózkodni anyagilag, amíg a takaróm ér. De inkább még addig sem. Úgy élni, hogy örömöm legalább annyi származzon az életemben, mint bánatom. Éppen ezért kénytelen vagyok erősen szűrni a médiát is. Azt, amit hajlandó vagyok beengedni a szememen, fülemen. Kereskedelmi Tv-k, rádiók egyszerűen kizárva. Nem akarom, hogy érdekeljenek az ostoba háborúskodások, a celebjeink, a politikusaink, a reklámok. Tv-s híradások lassan a Kékfény c. bűnügyi magazin szintjén vannak. Tehát úgy néz ki ez a témakör is kikerül hamarosan az érdeklődési körömből. Ha tetszik, a homokba dugom a fejem. 

  Lényeges, amit még szeretnék elmondani az az, hogy az emberek így is túl sok felesleges negatív életélménnyel tömik tele a fejüket. És ha csak egy újabb adag tényfeltárást kapnak az agyukba, attól nem lesznek okosabbak sem nyugodtabbak a jövőt illetően. Tudjátok milyen sok tényfeltárás, oknyomozás, összeesküvés-elmélet van akár csak itt az interneten? Zeitgeist, Haarp, 911, Szabadkőművesek, Bilderberg-csoport, Drábik János “háttérhatalmai”, élelmiszer-háború, gyógyszeripari trükkök… 100 ilyet biztosan feltudnék sorolni. Én ezeket nagyon szívesen, nyitott elmével olvasgattam éveken keresztül. Akár mi is az igazság ezekből, már teljesen belefáradtam. És azt hiszem azért, mert mindnek a végén ott kéne legyen a javaslat, a megoldás is a változtatáshoz. Reményt, hitet is önteni az olvasóba, nézőbe. A szerző szerint mit tehet a kisember egymaga a befizetetlen csekkjei között? Hogy teheti úgy, hogy közben ne veszítse el a munkahelyét, ne vigye el a bank a házát, ne legyen közellenség… Én az ilyesmiket hiányolom nagyon ezekből a cikkekből…

  És még egy gondolat a végére: akármilyen államformánk is van, akárhogy is nevezzük a rendszert, társadalmi egyenlőtlenség van. Már nagyon rég. És ez b@ssz@ a csőrét itt mindenkinek. Valamiért mindig ezt választjuk mi emberek. Épp ezért nem a rendszer a mumus, hanem mi. Mi vagyunk rendszer. Paradoxon azt szidni. Na jó, elégvolt ennyi. Hosszú komment lett, pedig csak egy-két sort akartam írni 🙂
  Remélem sokan olvassák és nem haragszik senki.

  1. Ez egy egész posztra elegendő írás, köszönjük 😉
   A konteóknak nem is szerepe, hogy megoldásokat adjanak. Azokat csak a cirkusz részeként kell fogyasztani. A szórakoztatás részei, ennek megfelelően kell őket értékelni, mint egy filmet a moziban 🙂
   Abban (is) igazat adok, hogy a hiba bennünk van, kár is kívül keresni az okát: a rendszert mi hoztuk létre, és mi is támogatjuk, hogy fennmaradhasson.
   Remélhetőleg egyre többen felismerik ezt, és megteszik az első lépéseket kifelé a rendszerből 😉

 2. Én jobban örülnék, ha a rengeteg pesszimista, jajveszékelős rendszerútálló honlap és cikk konkrét szűk családi környezetben is (akár) megvalósítható javaslatokkal állna elő inkább…

  Tehát mi a megoldás? Mit tudunk tenni? Hol? Hogy?

  Teljesen elveszítek az ember életkedvét ezzel a sok nyavalygással.

  Bocs a nyelvtani hibákért, hosszú lenne elmagyarázni, miért nem javítom ki ezeket…
  Üdv.

  1. Javaslom, hogy nézz körül a blogunkban, és megtalálod azokat a pozitív útmutatásokat, amiket hiányolsz. A napi aktualitásban ha negatív hír érkezik, azt is meg kell hogy osszuk, de még közel sem közvetítünk annyit, amennyit a tv-ben láthatsz…
   Azért ne dugjuk a fejünk a homokba, és találd meg ennek a bejegyzésnek is a pozitív üzenetét 🙂
   A hibáid javítottam 😉

 3. Jó kis cikk nekem legalábbis tetszik a hangvétel, talán azért mert megmondja a frankót a háborúról meg sötétre és depressziósra sikerült , azt meg kell mondani de nyugi, manapság én is ilyeneket nyomok az “aranykor hajnalán” oldalamra . A minap valaki meg is jegyezte, hogy jaj milyen negatív vagyok meg régebben nem voltam ennyire borúlátó….jó mi

Hozzászólás:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.