10/15 – A világforradalom megkezdődött


Mi történik, amikor az emberek dühösek a gazdasági helyzet és az ország sorsának alakulása miatt és úgy érzik, a politikai rendszer nem hozhat segítséget problémáikra, függetlenül attól, ki kormányoz?

Nincs semmilyen remény a láthatáron, az idő pedig fogy

Kezdjük megtapasztalni. Ma még békésen vonulnak a tüntetők. Holnap már nem biztos, hogy ezt teszik. Az erőszak nem oldja meg problémáinkat, de sajnos minden jel arra mutat, hogy ebbe az irányba haladnak az események. A feldühödött, frusztrált emberek kiszámíthatatlanok. Ízelítőt kaphattunk ebből a közelmúltban a londoni tüntetések alkalmával.

Sok százezer elkeseredett amerikai fog valamilyen formában részt venni a tüntetéseken anélkül, hogy bármi fogalmuk lenne arról, kik is szervezik

Jó lenne, ha néhány egyszerű intézkedés bevezetésével megszűntethetők lennének a gazdasági problémák, de sajnos a helyzet ennél sokkal összetettebb.

A nagyvárosok igazi pokollá válhatnak

Az elkövetkező években olyan tüntetéseket fogunk látni, melyekhez képes a mostani gyerekjáték. A nagyvárosok igazi pokollá válhatnak. Beléptünk a gazdasági tüntetések korába.

A globális válság, a hazai és a nemzetközi helyzet egyre súlyosabb alakulása 2011 tavaszától a civil világ ébredé- séhez, tömeges demonstráci- ókhoz vezetett szerte a világban.

A tiltakozási hullám új szintre kerül az október 15-re meghirdetett, az egész világot érintő akciónappal. A globális megmozdulás keretében október 15-én a felháborodottak, a névtelenek, a hangtalanok kivonulnak az utcákra, elfoglalják a köztereket és békésen követelik a valódi demokráciát, a tényleges többség, tehát a társadalom és a környezetünk érdekeinek elismerését, emberi és szociális jogaik érvényesülését.

2011.10.05. A Wall Street ostroma

2011.10.04. A tőzsdét és a bankokat vették célba a demonstrálók

2011.09.02. A globalizáció és a nem kívánt következmények törvénye

2011.08.09. Londoni zavargások: mi van a háttérben?

2011.08.07. Válság van, vagy egy új korszak hajnala?

2011.05.21. Egész Spanyolországban terjednek a fiatalok megmozdulásai

free counters

3 című bejegyzés “10/15 – A világforradalom megkezdődött” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

Hozzászólás:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.